Nejste přihlášen/a.
No, pokud je displej v pořádku a je rozbité jen dotykové sklo, tak to lze koupit na Aliexressu za 6 USD, výměna je na půl hoďky, že by se to nevyplatilo?
Pokud je křáplý displej, tak to je trochu horší, ten se pohybuje kolem 25 USD
Že by Aliexpress tak zlevnil. Dlouho jsem vybíral a 7" LCD s dotykem 59 dolarů a prošlo to bez DPH
Ono záleží jak do čeho a zdali je dotyk skleněný, taky jsem jen za dotykové sklo dal 25 USD, ale to bylo opravdu sklo.
Tahle kategorie má dotyk plastový a displej taky nepatří k nejlepším.
Když je rozbitý, tak logicky nebude reagovat, že? Nechat opravit (umíte to?), nebo vyhodit.
doplněno 04.07.15 00:26:bmx co radíš TY?
Dobrá rada nad zlato
Už jsem radil výše, koupit v Číně...
Výměnu zvládne trochu zručný kutil, dotyková plocha je lepená oboustrnnou samolepící páskou a přepojit plochý kabel do konektoru snad taky není neřešitelný problém.
Pořád lepší zkusit, než vyhodit
Ten tablet nejspíš bude běhat s připojenou bezdrátovou myší. Sám jsem se ještě na výměnu nedostal a ani nevím zda ta páska je dotyk k LCD, nebo celý komplet ke korpusu.
Oboustranná izolepa existuje. Asi není moc vhodná. Už jen šířka. Ovšem ty k tomu určené nic levného
aliexpress:
tablet bude chodit klidně i s drátovou myší, oboustranná páska kterou jsou lepená dotyková skla i u hodně drahých a značkových modelů nestojí za moc, kvalitnější se dá sehnat běžně v obchodě. Jinak o jakou šířku jde? Naopak běžné rozměry pásek se musí nařezat na úzké proužky, sklo je lepené 3-5mm širokou paskou po obvodě. U mobilů se mi víc než originální páska (byla součástí skla) osvědčil chemoprén. Už jenom když jsem odlepoval původní dotykové sklo (předpokládám že ve výrobě to lepí tím nejlepším co mají ) tak mě překvapilo na jak velké ploše pásky už byl prach, to sklo už drželo jen na pár bodech a nebyl to žádný laciný přístroj.
Jistě ta šířka je myšlena běžná oboustranná izolepa která se musí nařezat, zda vyhovuje, nebo zda je lépe použít nějakou speciální.
Já se k výměně nedostal, budu měnit komplet LCD s dotykem a tak nevím zda je v tomto případě páska použita, nebo se to týká výměny pouhého dotyku.
Na holý dotyk jsem si netroufl, dost před tím varují, byť by to přišlo o dost levněji. Servis mění komplet a cena je srovnatelná s cenou nového tabletu.
aliexpress:
Ono jde o to zdali je dotyk součástí displeje nebo ne. Někteří výrobci lepí displej přímo na sklo speciálním čirým lepidlem, zvyšuje se tím kvalita zobrazení (nedocházi odrazům z povrchu displeje a z povrchu vnitřní strany skla). Tam je problém displej a sklo oddělit od sebe a pak není v silách smrtelníka to slepit, i když to není nutné. To rozlepení se dělá ohřevem horkovzduškou a když vím co dokáže teplota udělat s LCD tak jsem to ani nezkoušel i když už jsem důvod měl, radši jsem koupil komplet.
Jiní výrobci na lepení kašlou a oba komponenty jsou pak lehce výměnné - každý zvlášť. Naposled jsem dělal rozbitý Samsung Galaxy a dotyk a displej byl zvlášť. troufal bych si odhadnout, že u malých uhlopříček to někteří výrobci lepí, jiní ne a u velkých to nelepí nikdo.
No nic. Co jsem chtěl vědět jsem se stejně nedozvěděl, tak až budu mít chuť tak Nexus rozdělám a uvidím zda budu muset shánět lepící pásku pokud je sestava LCD s dotykem tou páskou lepena ke korpusu, nebo byla použita k oblepení skla, aby se fixoval LCD.
Koupil jsem sestavu.LCD s dotykem.
aliexpress:
Jak nedověděl?
Pokud je displej spojen s dotykem jako jednen kus tím čirým lepidlem po celé ploše, tak displej už displej není jiným způsobem připevněn, pokud displej není součástí dotyku, tak displej je připevněn v těle tabletu (malé šrouby, plastové packy atd...) a dotyk je vlepen v rámečku tabletu.
Tys zásilku ani nerozbalil, tablet nerozebral a chceš vědomosti? Vždyť ani nevíš zdali je to nutně jeden kus". Možna si mohl hodně bankovek ušetřit...
Ono totiž pokud je to tak jak jsem říkal - z výroby lepené celoplošně tím čirým lepidlem (to co se nedoporučuje rozebírat) tak není žádným způsobem možné aby prsknul dotyk bez toho, že by prasknul i display.
Ano nerozebral, psal jsem že je to Nexus jistě největší kvalita a jen jsem chtěl vědět co mne může čekat. A stejně pořád nevím zda se ta páska taky používá k lepení sestavy ke korpusu.
A displej neprsknul. S myší chodí.
doplněno 05.07.15 00:50:Mám Lenovo Yoga 10" a Lenovo 7" takže mne to netlačí. Yoga nic levného, ale dotyk je jistě plast.
aliexpress:
Ty snad vůbec nečteš? Nebo snad nazýváš sestavou celý vnitřek tabletu?
-Tak pokud je to vcelku tak displej drží za dotyk a dotyk je lepený vždy páskou
-Pokud je to zvlášť tak displej je chycený různým způsobem uvnitř tabletu a pak je překryt dotykem který je vždy přilepen páskou
-motherboard bývá přišroubován
-vždy může existovat jiný způsob provedení
-Objednat to bez přdchozího rozebrání tabletu, když displej je funkční byla hloupost a je zcela jedno zdali tě to tlačí nebo ne
Sestava je pro mne LCD s dotykem.
doplněno 05.07.15 08:39:Jinak opravovat se nechce ani servisu. Měl jsem Archos a po dvou letech mi vrátili peníze. A to prosím za tři kusy. Za jeden dokonce o 1500 Kč víc. Nešlo o dotyk, ale o ten konektor Micro USB, který při opakovaném nabíjení pěkně trpí.
aliexpress:
servisu se nechce nikdy opravovat, oni nepravují oni jen mění celky a v 99% se jeich zásah nevyplatí Mikro USB jsem měnil minulý týden. Záleží na provedení, jsou mikro USB co vydrží strašně dlouho přestože se do něj pořád něco zapojuje a opotřebení není znát ani po několika letech, jsou USB co po pár měsících provozu je vyviklaný a ztrácí kontakt. Bohužel se liší natolik provedením, že je nelze zaměnit.
Uvidíme jak dopadne Yoga. Bohužel u minulých došlo k úplnému přerušení napájení, takže data v háji. Radši jsem oželel data, než se v tom vrtat a přijít o záruku.
Teď jsem aktualizoval Lollipop, bohužel jsem musel přerušit a znova již nedostal. Ani po továrním. Jen jsem zaslechl, že se u Lenova Android 5 nepovedl a byl stažen.
Ztráta dat po úplném přerušení napájení? Copak tam je jako datové úložiště statická paměť? To je malinko anachronismus, ne?
Pochopitelně že ne. Tablet nefunguje jako externí úložiště. Abych data dostal musel bych připojit napájení . Ale jak bez porušení plomby.
Proto jsem nepochopil - radši jsem oželel data, cožpak to v tom servisu nedostali zpět pod napájení, aby se dala data stáhnout a zachránit?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.