Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,měl bych na vás jeden dotaz,chtěl bych si na chatu umýstit nějákou kameru,ale je tam jedem problém na chatě je sice elektřina ale není tam připojení k internetu,chci se proto zeptat zda existuje nějáká kamera do které se dá např sim karta,předem se omlouvám ale vůbec tomu nerozumým,moje představa je taková že se na tu kameru budu moct koukat doma přes notebook chata je od mého domu vzdálená 5km,soused si něco takového pořídil a může se právě kokat doma na notebooku,děkuji za rady a hezký den
a co je vlastně ta ip kamera ta ke své funkci potřebuje internet já chci nějákou kameru do 2000kč a aby jsem se na ní mohl koukat z notebooku
Obávám se, že je Váš požadavek nemožný. Kamera (spolu se záznamovým zařízením) může záznam ukládat třeba na kartu, ale prohlédnout záznam si můžete až při vyjmutí této karty ze zařízení a jejím vložení k notebooku. Pokud chcete sledovat dění on-line, musíte zajistit přenos signálu nějakým způsobem z kamery do onoho notebooku. K tomu potřebujete nějaké přenosové zařízení (Internet, klasický vysílač s přijímačem, kabel UPC či O2, vysílač a přijímač přes satelit, kabel z chaty až k Vám...). Bez toho to prostě nepůjde.
Pořídíte si router na GSM, do něj datovou SIM kartu.Podle pokrytí budetemít rychlost od EDGE až po LTE. Do něj po kabelu nebo přes Wifi zapojíte IP kameru nebo použijete DVR (recorder) s běžnou kameroua spojení s routerem realizujete přes něj. Tím získáte navíc i záznam. Router vám umožní spojení s notebookem. Bude to chtít platit pevnou IP adresu, aby se vám spojení neztratilo a nemusel jste ji na chatě opětovně zjišťovat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.