Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupě TV vs DVB-T2 vs HEVC

Od: clayman® odpovědí: 8 změna:

Zdravím vás,
stojím před otázkou jakou si nyní koupit TV. Nějakou prostě potřebuju a nemůžu čekat rok dva.

Našel jsem krásnou za 23k, ale umí jen DVB-T2 resp neumí HEVC. Má ji smysl kupovat nebo si raději koupit za 15k nějakou rozumnou a za 5 let jí vyhodit nebo si koupit tu hezčí a smířit se s tím, že za 5 let už bude vhodná jen pro satelit nebo pro settopbox?

Našel jsem, že HEVC je na pořadu dne (s velkou pravděpodobností) od 2017 a DVB-T současné vysílání bude ukončeno cca 2020.

Díky za názory.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, docela lituji, že jsem za svou poslední TV dal tenkrát tolik peněz. Dnes bych ji pořídil za polovic a ještě lepší. Pokud neplánujete, že Vám má nová TV vydržet až do důchodu, tak bych si já už nic drahého nekoupil. TV stárne hlavně morálně a o technické výdrži to je otázka. Ta změna ve způsobu vysílání se bude plánovat a jistě odkládat, může být vše jinak, potom naběhne na několik let jen zkušební vysílání (asi v Praze) a pak se to bude asi plíživě a postupně šířit dál. Takže, já bych si pořídil TV "normální". Zdravím!

doplněno 29.06.15 21:40:

Také se může stát, že v budoucnosti někdo vymyslí zase nějaký nový super konektor a ta TV ho nebude mít. To je to morální stárnutí - vývoj jde dál.

mp*
hodnocení

1x

Hlavně záleží na Vašich finančních možnostech. Mě osobně se v posledních letech osvědčilo, co se týče spotřebního zboží, kupovat vždy to nejlevnější (plně dostačující), neřešit poruchovost, vyhodit a koupit nové. Je to kruté, ale taková je doba. Kde jsou ty časy, kdy nábytek byl na celý život a boty na deset let. Prostě je to tak.

hodnocení

jasně, u TV rozhoduje i velikost, takže spokojit se s průměrnou velikostí nebo si připlatit s vizí jen na 5let? *smich*

doplněno 29.06.15 17:44: Přál bych si věřit, že to do 2017 nestihnou a pokud ano, že po 3 letech současný signál nevypnou, protože přechodné období 3 let bychom je snad umlatili...

isuf5z5
hodnocení

1x

A kdo ti řekl, že DVB-T2 bude s HEVC a ještě k tomu v roce 2017?

Protože zatím poslední datum co vypadl z ministerstva průmyslu a obchodu je rok 2021. Ale hlavně někdo musí sepsat zákon, donést ho do poslanecké sněmovny, tam pro něj získat podporu, následně získat podporu v senátu a prezident se ještě musí dobře vyspat , aby vše klaplo. Ale dokud ministr Mládek nepředstaví návrh zákona, tak je veškerá debata o ničem. A na 90%, než ho stihne napsat, tak tu máme novou vládu a jsme na začátku. *frajer*

Vítej v ČR.

hodnocení

internet, ten ví všechno a někdy to holt není správně :) zatím probíhá nějaké testování... čert ví, jak jsou s tím daleko.

17. červen 2014
test vysílání UHDTV za použití zdrojového kódování HEVC/H.265 (offline)

2015
test vysílání UHDTV za použití zdrojového kódování HEVC/H.265 (online)

radiokomunikace.cz/...

analog a DVB-T jely souběžně 5let, než analog vypnuli

doplněno 29.06.15 21:35:

a nebo koupit satelit a vyprdnout se na měnící se pozemní digi vysílání :)

hodnocení

0x

Počítejte s tím, že dnes koupenou televizi vyřadíte nedlouho po záruce - oprava nerentabilní.Alespoň momentálně se to tak jeví, rád bych se mýlil, ale ta ku...ka. Podle toho se rozhodněte. U některých výrobků prodávající nabízí i prodlouženou záruku o 3 (slovy tři) roky, ty by měly vydržet i se základní zárukou déle...snad.

hodnocení

tomu nevěřím, to se říkalo už před 10lety, kdy jsem koupil současnou...

kangaroo*
hodnocení

0x

Kup tu levnější. V roce 2020 už bude aspoň H269 a jediné zařízení, které je téměř pořád připraven je PC, takže nejhůř budeš streamovat HEVC přes notebook či PC do své Smart TV v obýváku :)

doplněno 29.06.15 21:37:

A nejlepší bude, že si třeba koupíš TV s podporou H.265 a pak zjistíš, že bude podpora jen např. H.265v3 a více a ty budeš mít jako první ovečka právě H.265v1 a to pak nasere :-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma DVB-T2

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]