Nejste přihlášen/a.
Zdravím
Mám z dřívější doby dynamická stereofonní sluchátka k magnetofonu . Připojjují se pomocí pětikolíkového křížového konektoru . Chtěl bych je použít k poslechu TV . Na TV je možné připojení pouze konektorem JACK 3,5 mm . Chtěl jsem koupit nějakou redukci , nebo přechodku z pětikolíku na JACK . V obchodě mi řekli , že už to není k sehnání . Proto bych potřeboval poradit jak zapojit JACK konektor ke kabelu sluchátek místo pětikolíku . Děkuji za radu , případně i nějaké schema zapojení .
S pozdravem Jarous .
Zakupte si redukci pětikolík jack. Stojí cca padesát kaček.
Zde: s-hobby.cz/...
doplněno 28.06.15 20:19:Pokud to není ta pravá věc, pohledejte u stejného dodavatele. Výběr je opravdu bohatý.
Jestli nemají tu redukci v obchodě, tak se podívejte na webu. Jmenuje se to redukce Jack 3,5 stereo na DIN 5p. Stojí to 5 Kč. Např. zde: zbozi.cz/...
doplněno 28.06.15 20:21:No, teď si nejsem jistý tím pojmem křížový konektor. Když to nebude ten mnou uvedený typ (Euro za 5 Kč), tak hned ten pod ním za 120 Kč. (liší se rozložením zdířek pětikolíku).
Raději koupit správnou redukci, než letovat stereo Jack - to je docela pracné.
Tazatel má zřejmě na mysli nepříliš často používaný 5 kolíkový konektor, který má 4 kontakty symetricky do čtverce a 1 uprosřed. Myslím, že redukce na jack ani neexistovala. Už jsem nikde nenašel ani obrázek. Takže jedině konektor ustřihnout a nahradit novým. Schéma není potřeba, je to jednoduché: špička jacku - levý, prostředek - pravý, to nejdál od konce společný (zem, stínění).
doplněno 29.06.15 13:45:Jsem génius, obrázek jsem sice nenašel, za to jsem ve svých nepřeberných zásobách našel nepoužitý originál, který jsem neměl v ruce minimálně 1/4 století
Má-li tazatel na mysli tento, tak na něj jsem dal odkaz výše hned jako první. Je za 5 Kč, s tím bych se tedy neletoval.
Zdravím
děkuji za odpověď a radu . Konektor , který jste objevil a je na obrázku mám taky . Jenomže potřebuji konektor pětikolík samici s redukcí na JACK . Píšete , že předělat kabel od sluchátek na Jack je jednoduché .Souhlasím jen vidím problém v tom , že v tom kabelu jsou vodiče 4 , ke každému sluchátku 2 . Tak tedy které přeletovat na JACK? Ještě doplňující otázka : I když budu vědět jak to zapojit tak bude to vůbec fungovat když ty sluchátka mají impendaci 200 Ohmů? Mám na mysli třeba poslech TV . Nové moderní sluchátka mají totiž impedanci daleko menší . Děkuji za odpověď . Jarous .
Fungovat budou, ale díky vyšší impedanci budou znatelně tišší. Vodiče od sluchátek se na jack zapojí následovně, od každého sluchátka se jeden vodič napojí na delší kontakt jacku, zbývající z pravého na střední kontakt a zbývající vodič z levého na konecový kontakt jacku. Pozor, vodiče musí být spojeny stejné se stejnými obou sluchátek, aby byla sluchátka správně nafázována.
Človíčku, jestli to máte starý Tesly, tak vám nezávidím to pájení, jestli máte jen trafopájku. Ona tam jsou lanka a jsou něčím napatlaná, takže i po odmaštění a pomazání těma vodičkama pro lepší pájení je to docela mazec. Dráty nejdou zakroutit a jsou jako živé. Já to kdysi zkoušel a moc mi to držet nechtělo. Nakonec jsem vyměnil celý kabel. Volil bych radši redukci... A ještě jedna věc - kupte si i 3,5 jack prodlužovačku, protože konektor s redukcí + tah kabelu vám brzy vyčochtá vstup v TV.
Od kdy vodiče od "starý Tesly" nejdou pájet? S tím jsem se tedy nikdy nesetkal, spíš u současných sluchátek, kde je tenký kabel a uvnitř jsou čtyři licny pohromadě a izolaci tvoří jen barevné lakování, to neznalým dělá problém pocínovat a zapájet
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.