Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký holící strojek / zastřihovač koupit?

Od: ateus* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, koukal jsem už na podobná témata, ale nic moc...

Chtěl bych poradit s el. holícím strojkem / zastřihovačem, jaký koupit? Nemám s tím absolutně žádnou zkušenost, doteď jsem se holil pouze bateriovým Gilette Fusion. Problém je v tom, že mi rostou vousy rychle, mám citlivou kůži a v práci se po mně chce, abych byl každý den oholený. Takže, když se holím denně, moc to nejde, mám pořezanou pálivou kůži... Ideální pro mě je, holit se cca každý 4. den, jenže to už jsem na tváři pěkně zarostlý.

Můžu mít tedy "strniště", ale aby to bylo každý den stejné (jako na průkazce) v řádu milimetrů.

Mohli byste mi doporučit konkrétní přístroj, se kterým máte dobré zkušenosti? Nepotřebuji dlouhou výdrž na aku, ale hlavně kvalitní práci a spolehlivost. Cenu jsem ochotný akceptovat v rozumné úrovni, řekněme do 3, max. 4 tisíc? Dá se to jen tak z obchodu vyzkoušet?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

3x

Dobrý den, již nějakou dobu používám tento viz odkaz - je také dost dobrý. Zdravím!

alza.cz/...

hodnocení

2x

Stál by za úvahu tento: holici-strojky.heureka.cz/... Sám jsem příznivec Philips frézkových, ale na holení každý den by byl lepší ten Braun.

ladinpraha*
hodnocení

2x

Už jsem tu kdysi psal, já se frézovým neoholím, tak už přes 40 let používám Brauny. Taky to už není, co bývalo. Před sedmi, osmi lety jsem koupil nový, za cca 3.500,-. V návodu bylo, že planžeta vydrží cca 18 měsíců. A taky vydržela. Takže investice 850,- do nové planžety s nožem. Ta už vydržela celých těch cca 7 let. Že by i Braun používal neplnohodnotné startovní planžety, jako výrobci tiskáren tonery? Teď už ovšem strojek začal stávkovat definitivně a tak jsem se vrátil k Braunu, který jsem kupoval v roce 1977 a k němuž jsem měl náhradní novou planžetu (koupenou na blešáku za 10,-Kč). Sice má poškozený vypínač a po zapnutí do sítě běží pořád, ale to je jenom malá vada na kráse. Holí rozhodně líp, než ten novější. Takže se rozhlížím po něčem novějším a rozhodl jsem se, že vyzkouším nějaký strojek třeba z Lídlu, protože investovat do Brauna už asi nemá smysl.

ateus*
hodnocení

Díky, určitě na to kouknu. Ten Braun CoolTec CT5cc vypadá podle recenzí dobře:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]