Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Settopbox nenahrává

Od: tond odpovědí: 7 změna:

Zdravím, mám tento problém, k stb thomson mám připojený disk WD 1Tb, po nahrání asi 360Gb přestane tlačítko REC fungovat, vše ostatní funguje normálně, po smazání pár Gb záznam opět funguje. Je problém v stb nebo v disku, existuje nějaké řešení (uprava disku)? Díky za radu

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Posmazání pár GB nahraje jen ty smazaná data,nebo už to dojede do plné kapacity?

tond
hodnocení

Ano, po nahraní určitého počtu Gb se jev opakuje, ještě jedna zajímavost, když jsem na disk nahrával poprvé podařilo se mi nahrát 400Gb a tedˇ se to pohybuje mezi 360-370Gb. Někde jsem četl disk připojit k PC a provést scan disku, to vůbec nevím o co jde a jestli by toto bylo možné provést na nooteboku a s jakým výsledkem.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, jako první bych se podíval do návodu k STB a zjistil si, jak velký HDD lze připojit (tedy, zda HDD 1 TB není na ten STB moc velký). Jako první věc po připojení HDD do STB bych ho tam zformátoval (pokud je volba, tak na plnou kapacitu HDD).

A při následném nahrávání bych zkusil různé režimy záznamu (různou kvalitu a tím i velikost nahraného souboru). Když připojíte HDD zformátovaný v STB k PC, tak ho OS Windows (ani OS Linux) nejspíše ani nenačte. Zdravím!

doplněno 28.06.15 08:13:

Bylo by dobré, aby tazatel upřesnil to připojení HDD k STB. Já mám starší STB bez portu USB, tak vkládám HDD do přístroje. Možná tazatel připojuje ext. HDD k portu USB v STB.

doplněno 28.06.15 11:27:

Jenom k tomu formátování HDD - po částech to nejde a o data příjdete, když si je dříve nezazálohujete jinam (do PC). Formátovat postupně by šlo, kdyby byl HDD rozdělen na více oddílů a ty potom formátovat jednotlivě.

tond
hodnocení

Dobrý den, o velikosti disku v návodu bohužel nic není, když jsem disk koupil vše fungovalo a nahrál jsem téměř polovinu kapacity, tak-že mě ani nenapadlo, že mám něco formátovat, tedˇ se obávám, že formátováním bych ztratil vše nahrané nebo je možné disk formátovat po částech? Disk je připojen přes USB.

hodnocení

0x

Nevím, musel bych si pročíst návod. Ale já osobně bez problémů připojím HDD, na které nahrávám na STB k PC. Naformátuji disk na správné parametry a připojím zpět k STB.

Je možné, že je 400 GB maximum, co umí nahrát, nebo může být nějaké omezení v STB. Jedině prostudovat návod, nebo sem dejte přesný tip STB.

tond
hodnocení

STB je Thomson TTR100, existuje STB který suveréně zvládne disk 1Tb

V nvodu se nic o maximální kapacitě nepíše. Formátování musí být na FAT, což u takto velkých disků nebývá nejlepší. Co je popsáno je funkce time Shift, která způspbuje podobnou hlášku. Zkuste se podívat do nastavení, a tuto funkci vypnout, pokud jí máte aktivní. Nebo prodloužit, ale maximum by mělo být 1 hodina, což vás asi nezachrání.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]