Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký digitální fotoaparát?

Od: wasp® odpovědí: 10 změna:

Chci si pořídit nový digit fotoaparát tak do 6 tis.Kč.

Mám špatné zkušenosti s Olympusem.Měl jsem dva a oba se krátce po záruce porouchaly.

Zajímá mě jenom kvalita fotek.Pixely a zoom ani ne.

Poraďte podle svých zkušeností.

Předem díky.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

maxwell*
hodnocení

2x

Nemá smysl to vypisovat. Nejednodušší je otevřít seznam a do vyhledávání napsat

KUPUJEME DIGITÁLNÍ FOTOAPARÁT.

A hned vám naskočí třeba -

foto.tiscali.cz/...

maxwell*

Já mám třeba digi neboli polozrcadlovku Fuji Finepix S5600. Dnes je již dost zastaralá ale nikdo kdo ze známých měl Fuji si nestěžoval na problémy. Tak snad je dělaj dobře;) Já ji mám třetím rokem a vše je ok. Pokud ale chcete jen tak fotit tak raději nějaký klasický. Já osobně by jsem kopil polozrcadlovku asi tuhle

digitalni-kompaktni.hlede/...

a nebo ve vašem případě pokud chcete fotit a nezabývat se ovládáním a hrou s fotoaparátem

pixmania.cz/... dokupení karty atd

gomanek*
hodnocení

2x

Ahoj já už několik let nedám dopustit na značku PANASONIC.

Kvalitní fotky jsou zaručené, díky velice kvalitnímu stabilizačnímu systému a optice Leica, takež i amatér má opravdu ostré fotky :)

Doporučil bych například tento:

www.tivis.cz/digi/...

Já osobně mám jeho předchůdce Panasonic TZ1 a maximální spokojenost a to už se mnou něco vydržel .. jako bahení zápasy, pád na betonovou zem a podobně :)

doplněno 05.03.09 12:41:

A ještě doplněk:

Poměr cena výkon velice také dobré, pač má i kvlaitní zoom, dostatečné rozlišení a je rychlý. Za tu cenu myslím, ež jasná volba :)

luziferr*
hodnocení

2x

Já osobně mám olympus FE-280 a jsem nadmíru spokojen, protže je to značka věnující se hlavně optice a fotoaparátům a také protože tento typ za 5000 Kč (necelých) se velmi dobře používá také jako kamera, video jde přiblížit nahrává dobře zvuk, ři použití karet jde mít videa velice dlouhé (2h i více) a také baterie se nabijí ze zásuvky a ne na baterie typu mikro apodobně, olympus je pro mně jasná volba :). Domnívám se, že jste měl smůlu, jedná se o elektroniku a ta je bohužel závadná ve všech směrech. Elektronika sama o sobě je dělaná aby vydržela dva roky, to že Vám fotoaparát vydržel 2 roky je ještě úspěch. Co byste dělal kdyby nebyly ani ty dva roky. :)

petr123*
hodnocení

2x

Pokud ti jde o kvalitu tak zkus pohledat třeba po bazarech nějaké starší digitální zrcadlovky, třeba Nikona D70. Pokud se nechceš honit za megapixely tak ti jejich 6 mega bude v klidu stačit a i se setovým objektivem budeš mít lepší kvalitu než jakýkoliv nový kompakt za 6 tisíc.

Kompakty s kvalitní optikou začínají s cenou nad 10 tisíci.

chlamak*
hodnocení

2x

Ja take nemohu dopustit na panasonic. Koupil jsem superzoom Lumix DMC FZ28 a uzasne... Fotky vynikajici, video HD - parada. Spousta programu, predvoleb - vynikajici. Stabilizace jak ve foto tak ve videu... (Kdyt to porovnam s olympusem co jsem mel - je to 100 k 1. Cena tohoto fotaku se u nas pohybuje kolem 8000,- Kc. Tuhle cenu jsem nebyl schopen akceptovat s porovnanim cen venku, hledal jsem a na me prekvapeni na www.allegro.pl (kdyz zadate www.aukro.cz - dolu je odkaz na polske allegro) jsem nasel dmc fz28 nove kusy za 5500,- Kc. Holka prodavala 5 kusu techto fotaku - uplne nove - dovoz z USA. Kopili jsem s kolegem dva kusy. Pokud Vam nevadi ze fotak nebude mit cestinu a ze se timto pripravite o zaruku - doporucuji! (Ja mam s Panasonicem jenom ty nej nej zkusenosti (TV, DVD, CD...) proto jsem nemel strach do toho jit);)

camelot*
hodnocení

2x

Ahoj. Mame digital Olympus Mju 780 a obrovska spokojenost. Fotak denne foti, v ruznem prostredi. Deti ho maji jako hracku. Kvalita fotek vyborna. Uplne maximalni spokojenost. Hezky den:D.

Camelot

celp*
hodnocení

2x

Olympusy používám zrcadlovky.Mám dva a spokojenost.Kompakt mám Panasonic a taky dobrý.Ovšem mezi foťáky je vlajkovou lodí značka Nikon i když se barvy zdají skoro neskutečné.S digitálem je třeba zacházet jako v bavlnce.

katerina*
hodnocení

2x

Velice dobrý a dobrými funkcemi je LUMIX (panasonic) DMC-FZ8. Dá se do toho koupit memory karta pokud ji teda k tomu nedají jako akce. Je kvalitní baterie dlouho vydrží a dělá výborné fotografie tento fotoaparát je vhodný pro začátečníky, ale i pro ty náročnější. DOPORUČUJI

jarmik*
hodnocení

2x

Já byl zatím nejspokojenější s kompaktama z řady Canon Ixus: malý, kovový, držáky, hezký, intuitivní ovládání (i poté, co jsem přešel z jiných značek).

Jinak náš ajťák tuhle mě upozorňoval na Fuji, že mají krásný kompakty s pěknýma parametrama za o dost nižší ceny než konkurence. Ten ajťák je letitý fotofgraf a projde mu rukama hodně hraček, co si tak lidi ve firmě kupujou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]