Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

USB kabel

Od: tomask® odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, chci se zeptat, jestli se s tím někdo setkal.

Doma - několik koncovek na nabíječku na mobilní telefon a několik telefonů. Je prakticky jedno, na kterou připojíme který telefon díky micro USB konektoru, přes který se nabíjí všechny. K tomu samozzřejmě i několik kabelů. Všechny také kompatibilní a volně zaměnitelné. Až na jeden. Ten mi odmítá po připojení ke všem nabíječkám nabíjet. Ovšem po připojení k PC normálně funguje. S jakýmkoliv telefonem. Nabíjí i připojí telefon k PC.

Ví někdo čím by to mohlo být?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Ten jeden kabel bude jen datový, proto nenabíjí ze zásuvky.

dawidecek:

jak vypadá jen datový kabel? To jako nemá plusový vodič? Proč tedy nabíjí z PC?

hodnocení

Jen nabíjecí znám, ale jen datový. Proč?

tomask:

To co píše dawidecek je samozřejmě nesmysl. Ono by to chtělo podrobit měření, jsou kabely které mají zjevně přechodový odpor na konektorech, nebo snad i nějaký větší odpor vodičů. Stává se mi to na různých kabelech k externímu USB disku, nebo ohledně mobilu taky, ale ve spojení s dokovacím stojánkem k mobilu. Je možné, že ten kabel má opravdu nějaký úbytek napětí, ale z PC se dokáže aktivovat nabíjení na telefonu i s úbytkem, ale z nabíječky ne (jen hádám).

hodnocení

Já se jen ptal, nejde o nic. Přehodím ho k PC a je to. Jen mě to zarazilo.

Jasně, já vím že o nic nejde, prostě stávají se mnohdy nevysvětlitelné věci, já tvrdím že je to tím, že i technika má duši :-D

hodnocení

Tak s tím se dá jen souhlasit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]