Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rádio přestalo hrát

Od: jirkazamecnik odpovědí: 4 změna:

Mám rádio sony cdx s 2250 a zničehonic přestalo hrát žádné tlačítko nereaguje ani po resetu pouze když se vysune cd tak začne hrát ale jinak nefunguje nic ani zesílit zeslabit nejde nic funguje jen tlačítko na vysunutí cd. přední panel jsem rozebral vyfoukal a nic :( kabely zapojeny v pořádku nic vypadlýho. poraďte prosím něco

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Vadný kondenzátor C35, nebo odpor R14, možná dioda D7 či tranzistor T6. Taky by to mohla dělat tlumivka Tl4. Nebo něco úplně jiného...

Tu otázku nemyslíte vážně, že ne *sok*? Představte si, že se opraváři učí opravovat rádia 4 roky. Při opravě používají nejrůznější přístroje. Vážně si myslíte, že Vám tu někdo takhle do stolu dokáže poradit?

doplněno 19.06.15 18:40:

bmbx - no jo, asi máte pravdu. Někdy je to ale i jinak, opraváři používají jen přístroje, hlavu nikoliv. Dal jsem si opravit laserovou tiskárnu (2 měsíce po záruce), zasekával se v ní papír. Diagnostický přístroj ukázal poškozený jakýsi válec (netuším, čím se poškodil, určitě jsem tím neprohnal papír se sešívačkovou sponkou a za za dobu záruky jsem ani nespotřeboval první tonery). Technik pravděpodobně tiskárnu ani neotevřel. Zato si napočítal částku 665 Kč za diagnostiku. Další opravu za 5800 Kč jsem odmítl (ta tiskárna nová stála necelé 2000 Kč). Takže teď mi tu stojí na stole a asi se do ní budu muset podívat sám. Ovšem případné náhradní díly budu shánět těžko :(.

doplněno 19.06.15 19:19:

Už jsme trochu mimo téma (snad admin promine), takže poslední poznámku. Aut jsem měl řadu a nikdy jsem ani nevěděl, kde mají servis. To samé s elektronikou. Ale na moje aktuální auto si už moc netroufám, ať už proto, že nemám šanci koupit díly (teď mi zrovna servis musel objednat chladič až v Itálii) nebo proto, že je potřeba speciální nářadí a přístroje. A u té elektroniky je to stejné. Už nedokážu ani vyměnit ten blbej kondenzátor C35, protože to prostě nejde. A to jsem se opravami kdysi dokonce živil. :(

magdon:

opraváři dnes nepoužívají žádné přístroje, ani hlavu :)

Jen měni desky. Proč by tazatel nemohl položit takovou otázku? Mnohdy i větší potíže způsobí nějaká ptákovina a není vyloučeno, že se s takovou ptákovinou někdo jiný setkal a vyřešil jí, i k takovým účelům slouží zdejší poradna ;)

doplněno 19.06.15 18:59:

jo, život mě naučil nic nedávat do servisu (ani v záruce) a mohl bych vyprávět celé romány co dokáží profesionálové v servisech - elekronika, pračka, auto...Ještě že mám tak široký záběr :-D

majcoo
hodnocení

0x
Skusal si ine cd? Mozno je skrabnute a nacitava ho dokolecka..pripadne odisla optika na citanie cd..tazko povrdat..radio klasicky hra? Ked vytiahnez cd ide vse a ked ho tam vlozis nejde nic?

mkat*
hodnocení

0x

Rádio má automatické prepínanie, rádio -cd?Ak áno hľadal by som chybu v tom prepínači a jeho okolí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]