Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, je tu nějaký elektrotechnik? Potřeboval bych poradit s připojením displaye k tištěnému obvodu. ( Viz foto )
Datalogger dlouhou dobu fungoval. Najednou přišel do tepla a fungovat přestal. Jelikož už je asi stejně na odpis, tak jsem ho rozmontoval, vše otřel, vyčistil a teď se ho snažím spojit zpět. Ale jak to tak vypadá, je display připojen pouze gumovým páskem s proužky. Je to tak? A pokud ano, je jedno, jak bude proužek přiložen?
Předem díky za odpovědi.
Proužek je jedno, jsou to jen nahusto naskládané vodivé spoje proložené izolací, jsou o dost hustěji než kontakty na desce a displayi, takže nějaký posun propojovací gumy nevadí, jen musí být rozprostřena na všech kontaktech.
Co je důležité, aby byl display ve správné poloze proti desce (aby pasoval kontakt na kontakt), ten by měl být nějak zafixován
Je to sice skládačka, ale vše je dost na přesno. Posun je možný maximálně 0,1 mm, což by vzhledem k šířce kontaktů neměl být problém. Ale dělá mi dost problémy to usadit rovně. Mohl bych použít vteřinové lepidlo, samozřejmě na části, kde nejsou žádné kontakty ani spoje.
lepidlo nepoužívat, musí se to jenom stáhnout nějakým rámečkem, původní už není?
doplněno 04.06.15 21:00:pokud rámeček není, tak bych uřízl kus plexiskla a do něj vyvrtal dírky tak jak jsou vidět na tištěném spoji, na druhou stranu displeje bych umístil kousek obyčejné gumy aby byl dislej i na druhé straně podepřen. Pozor na to, výška gumy by měla být nejspíš o malinko menší, protože diplej je v těch mistech silnější (na straně kontaktů je slabší. To plexisklo bych přiložil na displej, pod displej dal kontaktní a uřízlou gumu a to celé zkrz dírky stahnul šroubky.
doplněno 04.06.15 21:02:Jediné co by se mohlo stát, že na styku plexiskla a dispeje se budou trochu tvořit tkzv. Newtonovy kroužky
Rámeček je, ale mám problém s tím páskem. Prakticky to na něm stojí. Vý dám do rámečku dlu sklíčko, na něj položím pásek, a pak dám tišťák, ale ten tam nejde nasadit rovně, ale trochu pod sklonem. A tím si většinou pohnu tím páskem, že mi kousek popojede do strany a už nepřenáší celou plochu.
Když jsem to rozebíral, tak ty 3 součástky drželi u sebe, zřejmě tlakem spojení, ale teď už to nedrží.
Někdy bývá pod dislejem kus plastu který pásek přidržuje u strany, já bych skusil třeba kus molitanu a tím ten gumový pásek v rámečku utěsnit, nebo je halda jiných možností jak si poradit, chce to trochu fantazie a smysl pro inprovizaci
zde je fotka displeje co má kontakty po obou stranách, vodivé gumy jsou fixovány tim palstovým žebříčkem:
Nejsem elektrotechnik, s nožem dokážu zázraky, ale titěrný drátky nejsou pro mě. Ono to nějak dopadne. Díky.
Tohle přece není o titěrných drátkách, jde o to jen složit pár součástí s uspokojivou přesností
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.