Nejste přihlášen/a.
přemýšlim koupit si tiskárnu epson alza.cz/... a k tomu bud kupovat nápně hiprint.cz/... nebo koupit plnící a pak si jí plnit sám hiprint.cz/... . Jsou ty udaje o počet stránek trošku pravdivý?
Pokud jste se rozhodl pro výrobce Epson a hodláte plnit, není lepší si připlatit a koupit si nějakou z řady "L"?
Tam se inkoust do kazet neplní, tam se dolévá do nádržek umístěných na straně tiskárny
já mam na výběr více tiskáren, ale nějak nemohu najít k alza.cz/... a dalšim plnící náplně. Nádržky nepotřebuju, tak až moc netisknu a ratši si je jednou za čas doplnim.
Tohle je ta nejhorší varianta, nemá dělené inkousty, obsah náplní není ani třetinový, proti tiskárně s dělenými inkousty. Jsou s tím jen starosti, rozhodně nedoporučuji.
U inkoustových tiskáren volit ty typy, kde se při výměně inkoustové kazety mění celá tisková hlava. Tzn. ne jen nádobka s inkoustem. Poslední dobou to tak má většina výrobců, aby ušetřili a vy jste byl nucen si při ucpání tiskové hlavy koupit celou novou tiskárnu. Výměna je sice možná (ne uživatelsky), ale velmi nákladná a neekonomická.
Při správném používání se hlava neucpe a ucpání není hned důvodem k výměně a tiskárny Canon mají hlavu měnitelnou uživatelsky. Pokud se spočítají náklady na tisk u tiskáren s inkousty s tiskovou hlavou nebo na tisk kde se měni jen nádobky, tak rozdíl je tak velký, že nemá cenu váhat nad tiskárnou kde se mění jen nádobky.
Tři výměny barev do Epsonu převýší cenu tiskárny, když do ní dáte levnější kompatibilní, tak to tiskárna po chvíli pozná, zablokuje čipy a požaduje originály. Ty různé resetery na čipy jsem ale nezkoušel, třeba fungují. Počty vytištěných stránek se uvádí při 5% pokrytí (textem), u fotografií toto číslo bude třeba vydělit dvaceti. Z praxe mám vyzkoušenou spotřebu 1ml na dvě A4 foto.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.