Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lednice nechladi

Od: vaclav* odpovědí: 4 změna:

Dobry den mame lednici s mrazakem elektrolux prestala nam mrazit nevypina mela jsem tady opravare . Vzal baterku kouk se do zadu a dovnitr zavrel tasku a rekl ze to nejde opravit ani lednici nezmeril a odesel zaplatila jsem mu 350 kc poradte co by sni mohlo byt mame ji 4 roky

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

majsterjoe*
hodnocení

1x

Jestli to byl opravdu odborník, pak zjistil neopravitelný únik chladiva z výparníku. Jelikož je to zatavene izolací, považuje se taková oprava za nerentabilní. Chcete-li mít jistotu, zavolte si jiného opraváře a ověřte si zda je opravdu neopravitelná. Měla(měl Václave) si se snad zeptat toho opraváře co tomu je, že to nejde opravit a neptat se tady. Protože tady ti to nikdo neopraví.

doplněno 31.05.15 20:30:

@dabel

řešil jsem několik problémů s chladničkou ARDO, kdy takřka pár dnů po záruce se ze vnitř ozývaly rány. Bylo to způsobeno právě únikem chladiva do izolace, kde postupně přestávala chladnička chladit (díky úniku) a stala se neopravitelnou.

hodnocení

0x

to se mi nák nezdá skusil bych jinýho opraváře ta lednice neni tak stará a většinou spíš odejde termostat

host*
hodnocení

0x

Možná by vám jiný opravář alespoň za cenu jeho úkonu mohl sdělit, jaká je závada, abyste se mohli rozhodnout dál, co je je za závadu a jestli by to šlo opravit, nebo je opravdu lepší si koupit novou. Možná byste mohli vaši závadu konzultovat přímo s autorizovaným servisem výrobce, například v Praze mezi stanicí metra Pankrác a Budějovická, v ulici Budějovická budově bývalé Jawy, jmenuje se to lavamax nebo tak nějak. Ceny jsou opravdu vysoké, za prvních dvacet minut přes tři stovky a pak za každých dalších pět minut padesátikoruna, ale v autoservisu se platí také nějak podobně. Možná vám váš opravář kromě toho, že to nejde opravit alespoň naznačil v čem je závada?

doktpr365*
hodnocení

0x

Pokud běží a nevypíná,tak to není termostat.Únik chladiva,nebo špatný kompresor.Únik do skříně je neopravitelný. Čtyři roky v dnešní době není zase nějaká neobviklá závada. Mám na dílně i mladší lednice s únikem do skříně.Servisák vám měl aspoň říci proč je to neopravitelné,co je tam za závadu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]