Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odstranit černé okraje-spěchá

Od: majkaa odpovědí: 19 změna:

Dobrý den, mám udělat video, ale nemám s tím žádné zkušenosti tak jsem ho natočila. No a když ho chci střihat jsou tam černé okraje a to se mi nelíbí. Vím asi jsem měla točit na šířku, ale to jsem samozřejmě nevěděla. Předělávat už to nemohu a takmoc prosím o radu, nevíte co s tím . Za jakou koli radu budu ráda.

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

V čem to stříháte?

hodnocení

1x

Černé okraje pravděpodobně nejsou natočené. Asi je zobrazuje prolížecí či stříhací program, aby nějak doplnil rozměr.

To určitě, některé programi nají nastavení, aby se odraz roztáhl přes celou viditelnou plovhu, nebo se bude muset video oříznout na správný rozměr.

hodnocení

0x

jedině v editoru udělat ořez do formátu obrazu ve kterém to má být přehratelné, pravděpodobně 16:9 - bohužel toho může v záběru hodně chybět.

majkaa
hodnocení

V moviemakeru. Ale asi spíš v pinnaclu. (nevím jak se to přesně píše)
Ale Pinnacle mi nejde stahnout.

doplněno 31.05.15 14:54:

Nevíte kde bych ho mohla stahnout

Movie makej umí oříznout obraz. Pinnacle je placený, takže koupit.
majkaa
hodnocení

Lze si ho vyzkoušet na 30 dní. Mohl byste mi říci kde se uřízne ten obraz?

Je to v každém jinak, záleží na verzi. Hledejte v nástrojích a nebo filtrech. Večer vás navedu přesněji.
majkaa
hodnocení

Dekuji mam w8 tak kdyztak vyfotim co tam mam.
majkaa
hodnocení

Takhle to mam orizle u tech stran. A takhle vypada ta nabidka co tu mam
majkaa
31.05.15 17:53
hodnocení

Jak odstranit černé okraje-spěchá

Kliknete na nástroje, možnosti pak karta upřesnit a změňte si poměr na 4:3, to by mělo pomoct. To oříznutí teď nemůžu najít.

majkaa
hodnocení

Ano změnila jsem poměr stran obraz se trochu zvětšil, ale pořád je na výšku :/ To asi změnit nepůjde

Změna poměru stran obraz jen roztáhla - zdeformovala. Když uděláte výřez, moc z toho nezůstane a bude to v kalitě jak ze starého telefonu.

majkaa
hodnocení

Což znamená že asi budu muset toto video smazat a natočit nové :(

jofa*

Na solidní výsledek zapomeňte. Vždyť z toho absolutně nic nebude. Takto natočené video na výšku je na "vyhození" smazání.

doplněno 31.05.15 19:47:

To by jste musela udělat ve videoefektech (Pinnacle Studio). Efekt obraz v obraze a tam ořezat ze všech stran na rozměr 4.3 a nebo 16.9. Ale obojí je nesmysl z tohoto tuto úpravu provést.

doplněno 31.05.15 19:59:

Nebo jenom Posuvník a lupa. Výsledek ale k nekoukání.

jofa*

Takto by Vám to asi vyšlo.To je ale ve statickém snímku. Ve videu by jste taky chvílema měla třeba jen nohy, nebo by jste musela dělat střihy v momentech, kdy to je potřeba. Ale na to zapomeňte a natočte nové.

Jak odstranit černé okraje-spěchá #2
Jak odstranit černé okraje-spěchá #3

luha*
hodnocení

0x

V AnyVideoConverter uděláte výřez za 5 vteřin (tažením okrajů), ovšem musíte zvážit co v něm zůstane vidět během celého videa.

Jak odstranit černé okraje-spěchá #4

katel
hodnocení

0x
Je to už stará otázka, ale přesto si neodpustím poznámku že: točit video na výšku je zhovadilost!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]