Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Chtěl bych koupit kompakt a po delším hledání jsem výběr zúžil na Olympus SH-60 a Samsung WB350. Chtěl jsem, aby z toho byly dobré fotky (samozřejmě v rámci možností dané cenové kategorie), aby to mělo i manuální režim, lepší výdrž baterie, dotykový displej je dobrý bonus (možnost rychle vybrat oblast zaostření). Toto splňují oba.
Jaký z daných fotoaparátů byste vybrali vy? A proč? Nebo byste v dané cenové kategorii (4000-5000 Kč) vybrali jiný (a proč)?
Předem díky za odpovědi/názory.
V ceně 4000-5000Kč bych si vybral Sony Wx-220 digitalni-fotoaparaty.heu/...
Protože se Sony mám dobré zkušenosti a tento fotoaparát je malý, má obrazový procesor Bionz X( tento procesor mám i ve svém Sony A5000 za 9 990KČ a nemůžu si stěžovat).
Můj předchozí/dosavadní foťák je taky Sony a teoreticky by mi stále stačil - kdyby ale oproti současným kompaktům nevážil 2-4x tolik a neměl 2-5x větší hloubku . Je to potom opruz tahat to s sebou.
Na ten Sony Wx-220 jsem teď koukal (i na recenze). Fotky nedělá určitě špatné (ba naopak). Je to pěkný prcek, což ani nevím, jestli není nevýhoda (bál bych se, že mi každou chvíli vyklouzne z ruky). Ale přesto si nemyslím, že by byl lepší ony dva foťáky, o kterých přemýšlím (viz třeba světelnost objektivu atd.).
I tak díky.
tomasek:
ona je to taková móda chtít manuální režim, ale pak drtivá většina lidí jej na tom foťáku nevyužijí, nebo neumí využít
Kontrolní otázka - v jakých situacích budete potřebovat manuální režim?
Jinak plný souhlas s mcgyverem, Sony WX.
Řada Sony WX poskytuje neskutečné možnosti pro běžného uživatele, v této kategorii se asi těžko najde náhrada u konkurenčních, byť i věhlasných fotografických výrobců
P:S: dotykový displej u fotoaparátu není žádný bonus, znám pár majitelů a jsou z něj rozčarováni.
No přiznám se, že bych stejně nejčastěji fotil automatikou, ale občas by se manuální režim hodil (třeba na focení v noci - prostě některé situace, se kterými si třeba automatika zrovna neporadí úplně nejlíp).
U foťáku nemám zkušenost s dotykovým displejem - ale přijde mi super možnost zaostřit dotykem, místo zdlouhavého nastavování místa zaostření. Je ale fakt, že občas může být dotykový displej spíš na obtíž...
tomasek:
Manuál na noční snímek? Nevidím důvod, zcela v pohodě stačí noční režim a pokud si s tím automatika neporadí tak jí lze kompenzovat pomocí EV. Rychle se pohybující scéna? Co by člověk nastavil - nejkratší možný čas - to bezpečně zvládne zase režim na sport. Snímky s malou hloubkou ostrosti? Nastavit malou clonu - zvládne režim portrét, navíc u kompaktu se dost špatně dosahuje, ale WX to udělá softwarově...mám pokračovat?
Dotykový displej je opravdu dobrý jen na volbu ostřícího bodu a to je dost málo, pokud se na kompaktu zvolí ostření na střed, není problém namáčknutím zamknout ostření na jakémkoliv místě scény pomocí tohoto ostření a pak jen změnit komposici. Navíc WX má režim sledování, zaostří se na objekt a fotoaparát ostří stále na něj, ať se pohne kamkoliv
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.