Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
zakoupil jsem si první Android (předtím jsem nikdy Android neměl) a trošku mě mate, že mi na ploše svítí pořád zeleně 3G. Mobil mám připojený na domácí wifi. Na wifi můžu být jen do omezených dat, což po pravdě také nechápu, jelikož na Notebooku a na druhém PC je to samozřejmě neomezené.
Žádný internet v mobilu si neplatím a ani nechci,stačí mi být doma na wifi. Jsem trochu zmatený.
Proč se mi na wifi doma omezuje přístup dat a bojím se, abych něco neplatil, i když, když odpojím wifi tak se na internet nedostanu, ale na obrazovce mi stále svítí zeleně 3G.
Je to tak v pořádku? Prosím poraďte.
Díky Lukáš.
Máte zapnuta placená mobilní data. Buď podržte dlouze vypínací tlačítko a naběhne menu vypnutí, resetu a vypnutí mobilních dat. Nebo stáhněte vrchní lištu dolu a i tam může být přenos dat. Případně nastavení, sítě, mobilní sítě, a zakázat mobilní data. Cesta nemusí být přesná v telefonu a tabletu to mám úplně jinak ale Mobilní data jsou vždy stejně nazvána.
Děkuji za rychlou odpověď, ale bohužel " Mobilní datové přenosy " jsem měl a i po kontrole mám vypnuté, 3G svítí ale dál.
Samozřejmě, to by bylo možné, jen pak nechápu, proč mám omezený internet na své vlastní wifi, za kterou si platím.
No třeba dnes, se vůbec nemůžu připojit. Telefon je na wifině, ale když jdu na internet ( messenger ), píše mi to že se čeká na síť a nic dál se už neděje. Na notebooku jsem na wifi uplně v pohodě.
Pokud jdu přímo třeba na Google, tak mi to zase píše " Vyskytly se problémy s certifikátem zabezpečení tohoto webu ". To mi píše na každé stránce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.