Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zvětšit paměť u mobilu?

Od: elisea odpovědí: 17 změna:

Dobrý večer,
mám s telefonem takový problém. Mám 2 GB paměti v telefonu + dalších 16 GB na SD kartě, ale i přesto mi to vždy při stahování aplikací hlásí, že mám nedostatek paměti na externím úložišti, i když je to např. soubor velký 2 MB a já mám pamět přes 1 GB. Nevím kde je problém, budu ráda za nějakou radu.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

stanislav*
hodnocení

1x

Google Play instaluje aplikace do vnitřní paměti. Navíc je 100MB vždy rezervováno.

Některé programy jdou po instalaci přesunout do vnější paměti, jiné ne. Jediná šance je odmazat programy, které obsazují vnitřní paměť, nebo jim alespoň vymazat cache (třeba nějakým cache cleanerem; to je beze ztráty dat), nebo jim smazat data (to už je ale se ztrátou třeba o historii a nastavení dané aplikace). Nebo nahradit ty nejnenažranější (např. Facebook) jinými.

Pokud je na telefonu root, jdou dělat věci jako link2sd, které přestěhují i aplikace, u kterých to normálně nejde.

Služby gogle play lze klidně odinstalovat a nějaké místo se ušetří, k instalaci aplikací tato app není potřeba. Mě po odinstlaci vše fungovalo, ale jsou některé app které potřebují služby ke svému běhu, u mne to byla třeba čtečka QR kodů.

stanislav*

Služby Google Play sice lze na některých mobilech odinstalovat, ale má to za následek znefunkčnění mnoha aplikací od Google: Mapy, Youtube, Moje trasy...

mate59
hodnocení

0x

Vše co jde, přesunout z mobilu na kartu, nebo odinstalovat nepotřebné aplikace.

elisea
hodnocení

To už jsem udělala :D Dokonce jsem odstranila pomocí jedné aplikace i to, co normálně odstranit nejde (např. Talk a další nepotřebné aplikace). I přesto jě někde problém...nevím jestli mám vzít, připojit mobil k počítači a tam přesunout obsah teleonu na SD...

remisak*

Jak se jmenuje aplikace na odstranění toho co normálně nejde?

Díky

hodnocení

0x

A koľko tam máte nafotených fotiek a vídeí? Nebude to tým?

elisea
hodnocení

Tím určitě ne :) Udělala jsem si jejich zálohu na PC a z telefonu odstranila..

hodnocení

0x
2GB se aplikacemi a jejich fsty zaplní velmi snadno. Pokuf nějaké aplikace půjdou, přesuňte je také.

aw96a
hodnocení

0x

Častý problém u telefonů, co mají malou vnitřní pamět.

Je třeba přesunout co nejvíce aplikací na externí paměť SD. Některé jdou přesunout, ale na přesunutí některých je potřeba admin práva. (Root) Postup je popsán různě na internetu. Ale není to nic pro začátečníka.

hodnocení

0x

Najprv si skontroluj aplikácie,či sa budú dať aktualizovať,lebo niektoré časom sú už len na staršie systémy a nieje možnosť ich legálne aktualizovať.Bolo by dobre spraviť si zálohu do PC.Potom zruš všetky aktualizácie naraz alebo postupne.Potom zakaž automatické aktualizácie a bude pamäť voľnejšia a aktualizuj si len to,čo fakt je potrebuješ a ak máš android,tak odinštaluj aplikáciu služby Google ak niesu potrebné pre beh iných aplikácii,ona sa inak sama inštaluje.Ja mám telefon len s 500 MB a len raz mi nechcelo naištalovať niečo nové,tak som to takto počistil.

Vypínáš ten telefon někdy?
Pokud ne,zkus to.
elisea
hodnocení

Vypínám, někdy se mi restartuje i sám, což je k vzteku, zvlášť když zrovna s někým telefonuji.

Odinstalovat Služby Google Play *smich* to mě pobavilo.

dawidecek:

proč je to k pobavení?

Pokud GPServices odinstaluje, nainstalují se znovu, pokud jen zmrazí, systém ji odmrazí.
Bez ní nefunguje gmail, hangouts, nefunguje synchronizace chrome, v aplikacích se do google účtů nejde většinou bez nich ani přihlásit.
Když telefon ztratí nebo zapomene heslo, nijak data/zámek neobnoví/nevypne.
Určování polohy bude možné jen GPS.

Ono by bolo lepšie to čítať a až tak sa baviť,Služby google a google play nieje jedno a to isté.

doplněno 26.05.15 22:42:

Pred chvíľou som si otvoril jednú aplikaciu Poďme von,no a neotvorilo mi je ju lebo nemám naištalované služby google play,no čo asi bude pre niekoho divné,tak ide email,gmail,yutube,google maps,prehliadač,facebook,Talk,TrackID,Mapy.cz,sygic.Tak ako to potom je SonyEricson Xperia 10i,kupovana s androidom 1.6 a potom aktualizovaná na 2.3.3?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]