Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Při prohlížení fotek TV zamrzne

Od: delta® odpovědí: 9 změna:

Dobrý den. Chtěla jsem si prohlédnout v TV (LG 42 LS 5600) fotky - 130ks, 1150 x 850, JPEG. Mám je na flešce. TV mi pokaždé zamrzne. Čím to může být? Není moc velký formát těch fotek? Nebo není jich moc? Děkuji. Nezobrazí se mi ani jedna fotka.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, a ten soubor (fotka) má koncovku JPEG nebo JPG? Zkuste libovolný obrázek s koncovkou JPG, jestli ho TV najde a zobrazí. Zdravím!

doplněno 24.05.15 22:54:

No, PC to může zvládnout, ale TV ne - myslím, tu koncovku souboru. Zkuste to s tím obrázkem s JPG. Ta flashka je do TV připojena prvně? Pokud ano, může to být tím formátováním. To uděláte v PC, ale zároveň tím smažete ty fotky. Tak, nejdříve si je zálohujte na HDD v PC. Potom v Tento počítač najdete ikonu té flashky, klepnete na ní pravým "myšítkem" a najdete tam Formátovat.

A zvolíte si asi FAT32 a spustíte formátování. Potom si zase fotky z HDD zkopírujete na flashku a zkusíte v TV.

doplněno 24.05.15 23:23:

Možná je opravdu problém i ve velikosti fotek a jejich množství. Ta TV se je snaží načíst a nezvládne to, tak zatuhne. To by, ovšem, nebyl problém ve formátování, ale po připojení flashky do TV (a po volbě zobrazení obrázků z flashky) by nastal ten okamžik zatuhnutí.

Vidíte soubory fotek v TV a zatuhne to až po volbě prvního obrázku? Zkuste umístit na tu flashku třeba jen pět fotek, jestli je TV zobrazí.

doplněno 25.05.15 18:21:

Ta TV zatuhne nebo se na obrazovce např. točí "kolečko"? To by mohlo znamenat, že TV ty soubory dlouho načítá, ale možná je za nějaký čas zobrazí. Jinak, ještě porovnejte tu velikost souboru s fotkou a souboru naskenovaného (myslím, velikost v MB nebo kB).

Možná jsou ty naskenované hodně velké soubory (v MB).

hodnocení

Fotky mají formát JPEG, v PC je to bez problémů, přehraji je.

hodnocení

@ben + @tomask = Díky za odpověď. Přeformátovala jsem tu flešku podle rady BENA (Díky, zase jsem o něco moudřejší). Zase to bohužel zamrzlo. Zmenšila jsem ty fotky - opět to zamrzlo. Pak jsem do té flešky dala jiné fotky - a bylo to OK. Nemůže to zamrzat proto, že ty fotky jsou všechny naskenované z papírových fotografií? Ty nenaskenované se zobrazují normálně. Obojí jsou ve formátu JPEG a mají rozměr 1150 x 850.

hodnocení

Když v TV otevřu složku s těmi naskenovanými fotkami, tak se nic netočí, objeví se jen prázdné obdélníčky a obrazovka zatuhne. Musím TV pak vypnout ze zásuvky a zase zapnout. Ovladač nic nezmůže. Velikost těch naskenovaných fotek je průměrně okolo 200kB (jsou černobílé).

Když otevřu složku s fotkami z dig.fotoaparátu, tak je to v pohybu, objeví se obdélníčky a v nich hned ty fotky a já si je mohu hned prohlížet šipkami nebo prezentací. Velikost těch fotek z fotoaparátu je okolo 400kB (jsou barevné).

ben®

Dobrý den, takže, rozměr by vadit neměl, velikost souboru také ne, tak je zřejmě nějaký "zvláštní" formát toho souboru, který se tváří jako JPEG, ale není to JPEG - protože se v TV neukazují ani náhledy. Máte v PC nějaký grafický editor a umíte tam otevřít obrázek a uložit ho jako JPG? Jestli ano, tak to u některé té naskenované fotky zkuste (pracujte s kopií). Potom to zase zkuste v té TV takový "předělaný" obrázek zobrazit. Zdravím!

doplněno 26.05.15 06:59:

bmbx - myslíte resamplovat fotky na rozlišení té TV? Ale, tazatelka uvádí, že všechny fotky jsou stejného rozlišení. Ty nenaskenované se zobrazují, ale pouze ty naskenované nikoliv. Myslím, že to bude vyžadovat nějakou úpravu v grafickém editoru - zkusit, tedy, změnu rozlišení nebo jiný druh souboru s fotkou (který, ovšem, ta TV podporuje). Nebo zůstat u formátu JPG, ale tvořit to stylem kopírovat původní obrázek a vložit jako nový obrázek (a uložit). A ty nově vytvořené obrázky JPG potom zkusit zobrazit v TV.

ben:

ona vůbec nemusí být problematika v tom, že jpg se tváří jako jpg a není to jpg. Mám mobilní fotografickou tiskárnu SELPHY. Jakmile proženu jakoukoliv fotku editorem Zoner, tak jí vytiskne přímo z počítače, nebo pomocí PictureBridge, ale z flešky jí označuje jako poškozenou.

Ohledně TV bych možná zkusil fotky resamplovat na její nativní rozlišení.

doplněno 26.05.15 11:41:

Tak s tím skenováním mi to nějak uniklo, ale jak jsem zmínil mám podobný problém s tiskárnou, kdy odmítá brát fotky ze Zoneru a to nemusí být provedena žádná úprava, jen načtení a uložení, zkoušel jsem všechno možné a problém jsem nevyřešil, podpora Canon si neví taky rady nebo spíš si nenamáhají hlavy, stačí když tu fotku z flasky přesunu do mobilu a pošlu Bluetoothem do tiskárny a tiskárna je přijme - prostě technika má duši :-D

hodnocení

0x

Spíš bych to tipoval na špatný formát flash disku. Předpokládám, že je na NTSF. Zkuste jí přeformátovat na Fat32 nebo čistou Fat a zkusit to znovu.

hodnocení

Jé, tak flešku jsem ještě neformátovala, nevím, jak na to...

lgtv

Hlavní problém asi bude, že máte LG

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]