Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Jakou pořídit digitální venkovní anténu k set-to boxu ferguson ariva t650i hd? Půjdou na ni chytit české a slovenské programy v hd kvalitě? Koupil jsem si totiž stb ferguson ariva a používám signál z místní kabelovky,programy to
naladilo všechny jako mám v tv, ale v okně mi to hlásí, že není signál. Tento stb jsem si koupil jako náhradu
za dvd rekordér který se porouchal.Chtěl jsem nahrávat na flešku nebo na disk. Měll jsem se asi poradit
než jsem to koupil, ale vycházel jsem s toho, že jeden stb mám a používám ho k analogové televizi
a to funguje dobře. Někdo mi tu říkal , že přes kabelovku to nepůjde. Kdo mi pradí co mám udělat,
Děkuji moc.
Dobrý den, příště pokračujte v již založené otázce, když se stále týká tématu. Takto je to nepřehledné. Vy máte v bytě pouze přípojku na kabelovku, ale není tam přípojka na DVB-T společnou anténu? Potom musíte mít venkovní směrovou anténu, dobře umístěnou a bez zesilovače. Jenže, to je rada obecná a nikdo neví, jestli tam máte signál a jak kvalitní. Podívejte se z okna po střechách a balkónech, jaké antény tam lidé používají nebo se zeptejte v nejbližší prodejně elektro - tam budou mít přehled o místních podmínkách příjmu DVB-T. Zdravím!
doplněno 16.05.15 14:08:Takže, doma máte dvě TV a dva STB - a nějakou přípojku na anténu (patrně kabelovku). Jeden STB na té přípojce funguje bez problémů a ten druhý (nový) ne. Ale, ta novější TV má vlastní tunery a také pro DVB-T. A k této TV ještě navíc připojujete nový STB. Tu přípojku od antény vedete do STB a potom kabelem spojíte s TV. Možná je jen něco špatně nastaveno v STB (nebo v TV). Podívejte se do návodu k tomu novému STB a potom také do jeho nastavení (menu). V tom návodu by mělo být napsáno, jak STB připojit a k jakému signálu. Jinak, já mám venkovní anténu Logaro (pro příjem DVB-T). Také se můžete poptat sousedů v domě, jaký signál Vám tam "leze" z té přípojky.
Čau.
Já můžu mít a mám ke kabelovce připojené tři televize, jednu malou v kuchyni, druhou starou analogovou se set-to boxem
v ložnici a třetí dva roky starého Panasonica v obýváku, vše na jednu přípojku na zdi. Použil jse k rozvod u signálu rozbočovač. Panasonica mám v obýváku kde jsem měl připojený dvd rekordér a domácí kino. Jelikož se mi dvd rekordér
rozbil, mám místo něj právě tohoto Fergusona. Možná je někde nějaká chyba, mnou zaviněná, nakterou nemohu přijít.
Mrzí mě ,žeje k tomu návod v polštině,tomu vůbec nerozumím. Hraji si s tím od včerejška a výsledek žádný.
Kabelovku provozuje firma Elmont Pardubice.
Hlavně bych se potřeboval dovědět od někoho kdo má tento set-to box doma,to by bylo fajn. Ještě bych se chtěl
zeptat, když bych použil venkovní anténu, šly by mi také slovenské programy, nebo jen české,
Tak děkuji pěkně, kdyby něco dej vědět.
Ještě jsem se nesetkal s bytovým domem, který by neměl společnou anténu a zásuvkový rozvod. Pokud "kabelovkou" myslíš společnou TV zásuvku, pak zhánět vlastní anténu je zbytečné a těžko dosáhneš zlepšení signálu. A jestli vlastní STA nemáte, a máte jen kabel od nějakého poskytovatele, pátral bych proč. Třeba je v oblasti tak mizerné pokrytí, že to bylo nejlepší řešení. Pak stejně vlastní anténa nepomůže.
Dobrý den.
Děkuji za tvůj čas. radí mi tu vícero lidí,tak se radím se všemi. Kabelovka se jmenuje Elmont Pardubice a rozvody
jsou po celém domě. Asi jsem se měl poradit, ale vycházel jsem ze zkušenosti s set-to boxem Evolve co mám ke staré
analogové televizi, tam mi to naladilo všechny dostupné kanály i slovenské. Tento stb převádí digitální signál na analog.
Televizi v obýváku mám dva roky starého Panasonica.Jinak programy sleduji v digitální kvalitě a v hd. Tentonový stb
Ferguson ariva jsem si koupil náhradou za dvd rekordér který dosloužil, zaujalo mne, že se dá nahrávat na externí disk.
Byl bych moc rád, kdybych mohl využít Fergusona, nechce se mi ho vracet. Byly by s tím jenom problémy, koupil jsem
ho přes internet. Tak to je zatím vše a moc děkuji za tvůj čas a snad se doberu nějakého výsledku. Jinak chci říci, že tuto
službu používám vůbec poprvé a tak se omlouvám za případné chyby.
Zatím moc děkuji.
Aby se Vám mohlo řádně odpovědět, tak musíte vysvětli tvrzení, že používáte do STB signál z místní kabelovky. Jaký je tam signál, zda analog nebo digitál.
Dobrý den.
Děkuji za ochotu,jsem mile překvapen tím že mi chce někdo poradit, jsem důchodce,trochu se zajímám o spotřební
elektroniku. Tuto službu využívám poprve. Bydlím v Hostinném a signál nám obstarává kabelovka Elmont
Pardubice. V ložnici mám analogovou tv ke které mám set-to box Evolve,který převádí digitální signál na
analog. V televizi v obýváku mám dva roky starého Panasonica.programy jsou v digitální kvalitě,některé v hd.
Tento stb Ferguson Ariva t650i hd, jsem si pořídil za poškozený dvd rekordér, chtěl jsem nahrávat na připojený externí
disk. Asi jsem se měl poradit, ale vycházel jsem stoho,že použiji signál normálně s kabelovky,protože na Evolve
to naladilo všechny dostupné kanály. Vy tomu asi dobře rozumíte,tak mi poradíte co mám udělat,nerad bych stb vra
cel. Mám si pořídit venkovní anténu, popř. jakou, nebo se dá využít signál s kabelovky, to bych raději uvítal.
Co se týče vysílače vidím na Černou Horu to kdybych potřeboval tu anténu.
Děkuji pěkně.
Kabelové televize distubují signál v normě DVB-C, pozemní vysílání je v normě DVB-T. Proto STB vidí kanály, ale nezpracuje signál. Novější televize mají často možnost příjmu v obou normách, potřebnou normu je nutno vybrat v nastavení televizoru. Některé kabelovky z důvodů kompatibility se staršími televizory a STB dodávají neplacené kanály v normě DVB-T a nebo i analogově.
Dobrý den.
Děkuji moc, že se mi věnujete. Už pomalinku začínám rozumět. Jinak mám tv Panasonic dva roky starý tam jsou tři
možnosti analogový tuner, dvbt-c a dvb-t. Analog to nebude,vypadá to na ten dvbt-c. Já tu komunikuji ještě sjedním
poradcem, jsem za to rád, že mi chcete poradit. Tak co mi poradíte, budu potřebovat venkovní anténua jakou,od nás
je vidět vysílač Černá Hora, nebo mám možnost využít signál stávající kabelovky?
Děkuji pěkně.
Zaráží mě tvrzení,že chceš chytat televizní signál v HD kvalitě na staré televizi?Jinak bys totiž nepotřeboval set top box.Zatím jsem nastavoval příjem několika zájemcům v různých krajích(od Plzně do Prahy a Slaném) a signál i ma náhradní anténu byl dostatečný.
JABRAKA
AHOJ.
Děkuji,že se mi věnuješ. To jsi mi nerozuměl, mám v ložnici starou analogovou tv kde používám set-to box EVOLVE
který převádí digitální signál na analog, to ty znáš. V obýváku mám dva roky starého Panasonica, který jede v digitálu
a některé programy v hd. to je běžná věc Tento nový stb Ferguson Ariva jsem si koupil náhradou za dvd rekordér
který odešel. Zjistil jsem totiž, že se dá nahrávat na připojený externí disk. Na základě dobré zkušenosti s EVOLVEM
jsem pátral po nějakém dobrém stb, který by uměl nahrávatt i v hd kvalitě v součinosti s tv Panasonicem.
Hledal jsem na internetu a po přečtení recenzí se mi tento Ferguson zdál dobrý. Stále nechápu proč to nefunguje,
když jsou všechny kanály naladěny. Jak už jsem psal jdou jen čt1-čt2 čtsport a čt24
To je asi vše,omlouvám se za chyby, jsem zde prvně.
Zatím moc děkuji.
Antene je jedno aký signál prijíma,či digitálny alebo analogový.Staré antény sú vhodné na príjem digitálnej televízie.Podľa vysielacieho kanála vysielača si zaobstarajte vhodnú anténu.Na pásmo UHF,čiže 21-60 kanál bežne postačuje to sito so zosilovačom,vhodne otočené na polarizáciu a smer vysielača.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.