Nejste přihlášen/a.
mohu v případě ,že se přestanu dívat na televizi vypnout sat.přijímač od sítě aby nebyl v pohotov. režimu k vuli uspoře energie či nesmím nebo to nemá cenu? díky za názory.
Pokud chce člověk ušetřit, měl by vypnout i tu televizi ze stand by, teda ne dálkovým ale vypinačem.
Jedna rada, prodává se zařízení "master - slave". Je to vlastně jakási prodlužovačka s více zásuvkami. Jedna zásuvka označená Master je řídící, do ní se zapojí televize, do ostatních se zapojí přidružené spotřebiče (satelit, video a pod). Když zapneš televizi, automaticky se připojí na síť i ostatní spotřebiče. Vypneš televizi, vypneš ostatní.
Pár informací např. na cdrmarket.cz/... více na datart.cz/...
Hejkale, mate samozřejmě pravdu. Podle mne, ale otázka zní - zda je dobré nebo ne - vypínat sat.přijímač (dekoder). Já ho osobně vypínám, ale kdesi jsem četl, že se to neporučuje. Osobně by mne taky zajímal názor dalších.
No v každé brožuře či článku o šetření se píše,že se mají spotřebiče vypínat z režimu stand-by,Tak jsme se tím doma řídili a poctivě TV vypínali.Možná,že kdyby každý vypnul TVnejdříve ovladačem a potom teprve vstal a vypnul TV úplně ,bylo by vše v pohodě - nevím.Ale pravda je taková,že jestli jsme ušetřili nevím,(sice méně doplácíme za el. - ale to klidně může být zásluhou nové ledničky či pořízení myčky),ALE milá TV už teď vypnout dálkovým ovladačem nejde,prostě se po pár vteřinách zase sama zapne a jinak než knoflíkem na Tv ji prostě nevypneme,takže tohle je moje zkušenost po tom,co jsme se řídili tímto doporučením...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.