Nejste přihlášen/a.
Mám 16 ks nabíjecí Ni-Mh baterie ,jsou seřazené do kruhu,pospojované a ve výstupu jsou vyvedené dva dráty,plus a mínus,a když připojím autonabíječku,tak si normálně nabíjím mobil.Ale až se vybijou,jak mám tyto baterie nabít?čím nebo jak?
Ať jich máš zapojených do serie kolik chceš, musíš do nich cpát proud odpovídající desetině kapacity použitých článků po dobu 14-16hodin, je to nejlepší a nejspolehlivější a nejšetrnější způsob nabíjení, žádná speciální, automatická, inteligentní nabíječka se tomu nevyrovná
No je jich 16 takže minimálně 20V, ale spíš víc aby to mělo nějaký napěťový spád a proud upravit odporem, jak jsem psal musí odpovídat desetině kapacity, pokud mají například 2000mAh kapacitu, tak desetinový proud je 200mA neboli 0.2A
Za první nechápu, proč děláš takový šílený zapojení pro nabíjení mobilu.
Pro nabíjení vybitých NiMH baterií si musíš koupit vhodnou nabíječku.
Já má nabíječku na NiCd a NiMH baterie a tam jde přepínat i počet nabíjených článků. Ale maximum je tam 10 článků.
Takže když bys udělal uprostřed tvého kruhu odbočku, tak bys mohl napřed nabíjet prvních 8 baterií a potom druhých 8 baterií. Ale při zapojování si dej pozor na polaritu.
Možno to bude vyzerať ako hlúposť,no mne adišla baterka na AKU vrtačke z Lídlu.Samostatná baterka je drahá,repas tiež a nová komplet stojí 40 euro.Tak som skúsil kúpiť z Lídlu nabíjacie baterky AA - Ni-MH a na 18 V som ich použil 15 kusov,stiahol do troch radov izolačnou páskou a zapojil do série a všetko vtesnal do pôvodného obalu.Vrtačka ide v pohode,kapacita sa zvýšila z 1500 mA na 2300 mA a keď som ju dal po vybití do nabíjačky,tak som sa čudoval,že kontrolka,že bateria je nabitá svietila do 2 hodín.Ako dlho tie baterky vydržia neviem,no vyšli ma na 16 €,lebo boli balené po dva kusy,tak sa jedna zvýšila.A minule som videl AKU s litiovou baterkou a nabíjačka bola aj na iné typy batérii.Pri drahších baterkách si myslím,že je to celkom dobre a lacné riešenie.
Ty těma baterkama potom nabíjíš mobil, natvrdo? Jestli ano, tak vskutku odvážný chlapec. Šetrné nabíjení je opravdu jednou desetinou kapacity článku. Např. - jeden článek má 1Ah = 0.1A nabíjecího konstantního proudu po dobu 14 max 16 hodin!
Existují taky pulsní (rychlo) nabíječky, ale to je jiná kategorie.
Vůbec si nejsu jisté jestli chápu dobře tvoje zapojení.
Máš zapojených 16ks NiMH baterií. To je 16*1,5V=24V (když budu počítat 1,2V na baterii tak 16*1,2=19,2V).
Tou autonabíječkou doufám myslíš adaptér pro nabíjení telefonu z autozásuvky.
V osobních autech je napětí 12V, možná v nákladních autech je napětí 24V, tady nechápu proč máš tak vysoké napětí (19,2V nebo 24V).
K čemu má sloužit tento způsob nabíjení telefonu?
To je tvůj způsob jak ušetřit elektrickou energii (že nabíjíš telefon z baterií místo ze sítě)?
Já si ho takhle nabíjím na kempu na dovče třeba,tam kde nejni proud.Takže prosím vás,mohu tedy vzít nabíječku na mobily, a to 20V 200mA a ,ustřihnu koncovku a napojím to na + a - a mohu tím nabíjet a jak dlouho?
Na to těžko někdo odpoví, nevíme kolik mají baterky kapacitu, autonabíječka má pulzní stabilizátor, který celkem beze ztrát bude nabíjet dokud články nekleknou úplně což není dobré, vybitý článek nesmí spadnout pod 0,9V. Těch článků je 16 to znamená, že při jejich vybitém stavu budou ještě pořád dávat 14V, nabíječka pojede dál a články se už budou ničit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.