Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

IPhone 4s - jak na restore systému?

Od: johanasiphonem odpovědí: 1 změna:

Ahoj,

ocením radu od těch, co používají iPhone :).

Už pár let mám iPhone 4s. Celou dobu až doteď jsem používala starý systém iOS 6, nějak se mi nechtělo do aktualizace sedmičky a tím pádem ani osmičky. Jenže už tenhle systém většinu novejch aplikací nepodporuje, a tak jsem si o víkendu stáhla iOS 8. Instalovalo se to asi 3 hodiny a od tý doby jde všechno v mobilu strašně zpomaleně - zprávy se otevíraj X vteřin, telefon se často seká, baterka se vybíjí neuvěřitelnou rychlostí. Kamarád mi říkal, ať tomu dám jeden dva dny, že na mobil mohl bejt tenhle skok z iOS 6 na iOS 8 "šok" a musí si na to zvyknout. Bohužel ani po třech dnech to není lepší. A tak mi od více lidí bylo porazeno, ať udělám úplně čistý restore systému. Což tedy asi udělám a mám následující otázky:

-> pokud zálohuju pomocí iTunes zálohy, zálohuje se vše včetně poznámek, zpráv, kontaktů a fotografií? Přišlo mi, že se záloha udělala celkem rychle a přitom mám v telefonu cca 10 000 fotografií. Fotky můžu zazalohovat i jinak, ale hlavně bych nerada přišla o kontakty, historie konverzací a poznámky. Zazálohuje se to pomocí iTunes?

-> stačí potom telefon po restoru připojit k iTunes a dát něco jako "obnovit ze zálohy"?

-> jak přesně provedu úpně čistý restore systému? Bude to opět trvat X hodin?

-> je možné pořídit si do iPhonu novou baterku? Nyní při běžném využívání vydrží opravdu jen pár hodin. Dříve to bylo aspon půl dne, někdy celý den.

Díky moc za odpovědi

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

zdeny*
hodnocení

0x

IPhone 4 neznám, ale měl jsem úplně první typ a nyní poslední. Pokud se chcete vrátit ke starému systému, tak resetujte iPhone, čili smažte ho komplet, a pak dejte obnovit v iTunes z dřívější záloh starého systému.

iTunes mohou zálohovat vše, záleží na tom, jak máte zálohování nastaveno. To se podívejte, zda se zálohují všechny položky, nebo jsou některé vynechány. Nevím, co užíváte, ale v MAC OS lze zálohovat vše, Windows neznám. Na starém iPhonu to úplně vše nebylo, proto jsem užíval MissingSync od Marka Space, skvělý sofware, který zálohoval vše, umožňoval tvorbu vyzváněcích tónů, aplikce Fliq v iPhonu i v macu umožňovala přes wi-fi posílat obrázky, poznámky, dokumenty. Pro iPhone 4 bude tento software dostupný, doporučuji ho, pro nejnovější MAC OS však už ne.

Novou baterii si klidně nechte vyměnit v servisu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]