Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bude svítit ~žárovka na = proud?

Od: mirkr odpovědí: 5 změna:

Opravuji vánoční svíčky. Takové ty žárovičkové co se prodávali před 15 ti lety. Jsou nekompletní bez zdroje. Budu muset zjistit jaký použít.

Zajímá mne jestli by ~ žárovičky svítili na = proud?

Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Ano, žárovce je jedno jaký druh proudu skrz ní teče.
doplněno 13.05.15 12:39: Jofa, on se ptá na střídavý a stejnosměrný proud... Taky mi chvilku trvalo co chce...
jofa*

Jaký druh proudu? Napětí ze sítě 230 V, tak 20 žároviček na 12 V do serie. Pokud více, budou míń svítit. Žárovičky na nižší napětí, tak počet dopočitat do 230V.

doplněno 13.05.15 12:57:

No jo no, mně to hned nedošlo, že chce použít stejnosměrné = napětí.

hodnocení

0x

Ano, klasickým žárovičkám je to jedno. Ale spíš mě zaráží, že píšete, že jsou "bez zdroje". Co to máte za sadu? Jestli to máte od asiatů, tak je neopravujte a rovnou je zahoďte. Jsou nebezpečné, můžou způsobit požár, nebo úraz. Jestli je to klasická poctivá sada se žárovkami v sérii (když jednu vyndáte, zhasnou i ostatní), koupená v seriózním obchodě, tak tam žádný zdroj není. Připojují se přímo do zásuvky.

mkat*
hodnocení

0x

Nemyslel náhodou pod pojmom zdroj-škatulku s ovládaním žiaroviek?

isteron
hodnocení

0x

Aj v baterke vám svieti, len treba dodržať maximálnu voltáž, napätie.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]