Nejste přihlášen/a.
Přeji krásný den,
strýc je kutil všeho druhu a našel starou tatramatku 246 mini a rozhodl se, že v ní bude prát. Problém je v tom, že neví jak
zapojit přívod vody, údajně tam má přívody dva jeden bílý a jeden nějaký tmavý a kolínko na odtok vody. Řeším to s ním telefonicky, návod na zapojení jsem nikde nenašla a on hodlá jeden z přívodů ucpat, ale neví který. Já si myslím, že ucpání je zbytečné, že jeden bude na studenou vodu a druhý na vodu teplou. Prosím nevíte někdo jak to má skutečně fungovat. Děkuji předem za odpověď.
doplněno 08.05.15 09:26:Děkuji za odpověď, ale protože on je ze staré školy a hlavně šetřílek, tak chce používat pouze studenou vodu, na kterou má vyveden ze zdi kohoutek, jak to udělat v tomto případě? Přívodní hadici do bílého přívodu v pračce a co s tím druhým tmavým. Předesílám, že mu je 75 let a úspěšně vše rozebere, ale už nic neopraví, je jako můj děda, kterému je 86 a dělá úplně to samé. Naposledy rozebral benzinový kultivátor a teď mám ve stodole součastky v jednom košíku a kultivátor stojí před stodolou. Jsem z nich obou už na prášky. Děkuji.
prodejmobilu.cz/... A ješte k té spojce(rozdvojka) napsal jsem to špatně ta rozdvojka se napojí přímo na ventil studené vody apak už jenom ty dvě hadice
Dobrý den, viz odkaz je návod na použítí pračky, resp. jejich programů. Třeba to také pomůže. Zdravím!
Po koupi malého bytu jsem stejnou tatramatku koupil za pětistovku a řešil jsem to zaslepením jednoho přívodního šroubení kolečkem vystřiženým z plechu + kolečkem vystřiženým z kousku gumy /stačí, není tam v podstatě žádný tlak/ + matice, stejná, jako je na konci hadice. Do vedlejšího přívodního šroubení hadici z vodovodu. Je to jednoduché a sloužilo to několik let. Mám novou automatickou pračku, ale tatramatka 246 mini čeká ve sklepě jako rezerva, nedám na ni dopustit. Používal jsem ale přívod z vod. baterie v koupelně - po odšroubování ramínka vodovodu přišroubovat hadici pračky a nařídit teplotu vody dle potřeby. Vyjde to levněji, než v pračce ohřívat studenou vodu. Mám ovšem TUV dálkově přiváděnou do paneláku.
A jak to zaslepení fungovalo? Pokud je na pračce nastavený program 60° a víc, při praní a napouštění vody na hlavní praní pračka napouští přes ventil na teplou vodu - co vám napouštěla ze zaslepeného jednoho přívodního šroubení. Vlastně píšete "jednoho" - ani ne kterého ...? Pračka na teplou a studenou vodu si ji napouští podle potřeby - buď studenou nebo teplou , takže když zaslepíte "jedno" (které?) přívodní šroubení, tak při požadavku pračky - otevření ventilu té které vody, nenapustí se nic. Jediná varianta je prát do 40°C, pak stačí připojení jen studené vody, teplou nemusíte zaslepovat, tam nic nepoteče.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.