Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pračka Tatramat 246 mini

Od: kimule* odpovědí: 9 změna:

Přeji krásný den,

strýc je kutil všeho druhu a našel starou tatramatku 246 mini a rozhodl se, že v ní bude prát. Problém je v tom, že neví jak

zapojit přívod vody, údajně tam má přívody dva jeden bílý a jeden nějaký tmavý a kolínko na odtok vody. Řeším to s ním telefonicky, návod na zapojení jsem nikde nenašla a on hodlá jeden z přívodů ucpat, ale neví který. Já si myslím, že ucpání je zbytečné, že jeden bude na studenou vodu a druhý na vodu teplou. Prosím nevíte někdo jak to má skutečně fungovat. Děkuji předem za odpověď.

doplněno 08.05.15 09:26:

Děkuji za odpověď, ale protože on je ze staré školy a hlavně šetřílek, tak chce používat pouze studenou vodu, na kterou má vyveden ze zdi kohoutek, jak to udělat v tomto případě? Přívodní hadici do bílého přívodu v pračce a co s tím druhým tmavým. Předesílám, že mu je 75 let a úspěšně vše rozebere, ale už nic neopraví, je jako můj děda, kterému je 86 a dělá úplně to samé. Naposledy rozebral benzinový kultivátor a teď mám ve stodole součastky v jednom košíku a kultivátor stojí před stodolou. Jsem z nich obou už na prášky. Děkuji.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

look
hodnocení

1x

prodejmobilu.cz/... A ješte k té spojce(rozdvojka) napsal jsem to špatně ta rozdvojka se napojí přímo na ventil studené vody apak už jenom ty dvě hadice

hodnocení

1x

Ještě jsem našel tohle. Btw ta Y rozdvojka je tam namalovaná, viz přiložený obrázek.

Pračka Tatramat 246 mini

look
hodnocení

0x

Ano, máte pravdu jeden je na teplou a druhý na studenou vodu pokud nemáte přívod teplé vody tak se to řeší takovou Y spojkou -> jedna hadice na přívod studené vody do Y spojky a pak z Y spojky dvě hadice do pračky na přívod studená a teplá.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, viz odkaz je návod na použítí pračky, resp. jejich programů. Třeba to také pomůže. Zdravím!

poradte.cz/...

bbbb
hodnocení

0x

home.gts.sk/... V odkazu snad najdete vše potřebné doufám že pomůže

hodnocení

0x

Tuna je návod na obsluhu. navodnaobsluhu.sk/...

doplněno 08.05.15 13:19:

bombara.estranky.sk/...

hodnocení

0x

Po koupi malého bytu jsem stejnou tatramatku koupil za pětistovku a řešil jsem to zaslepením jednoho přívodního šroubení kolečkem vystřiženým z plechu + kolečkem vystřiženým z kousku gumy /stačí, není tam v podstatě žádný tlak/ + matice, stejná, jako je na konci hadice. Do vedlejšího přívodního šroubení hadici z vodovodu. Je to jednoduché a sloužilo to několik let. Mám novou automatickou pračku, ale tatramatka 246 mini čeká ve sklepě jako rezerva, nedám na ni dopustit. Používal jsem ale přívod z vod. baterie v koupelně - po odšroubování ramínka vodovodu přišroubovat hadici pračky a nařídit teplotu vody dle potřeby. Vyjde to levněji, než v pračce ohřívat studenou vodu. Mám ovšem TUV dálkově přiváděnou do paneláku.

honzajm

Pro pračky s přívodem studené i teplé vody se prodávaly mezikusy pod nástěnnou baterii, každý s kohoutem. Pokud nebyla v koupelně přípojka studené vody pro ostatní pračky (jen na studenou), prodávalo se totéž, akorát u teplé vody byla jen distanční spojka.

Pračka Tatramat 246 mini #2
Pračka Tatramat 246 mini #3
Pračka Tatramat 246 mini #4
honzajm

A jak to zaslepení fungovalo? Pokud je na pračce nastavený program 60° a víc, při praní a napouštění vody na hlavní praní pračka napouští přes ventil na teplou vodu - co vám napouštěla ze zaslepeného jednoho přívodního šroubení. Vlastně píšete "jednoho" - ani ne kterého ...? Pračka na teplou a studenou vodu si ji napouští podle potřeby - buď studenou nebo teplou , takže když zaslepíte "jedno" (které?) přívodní šroubení, tak při požadavku pračky - otevření ventilu té které vody, nenapustí se nic. Jediná varianta je prát do 40°C, pak stačí připojení jen studené vody, teplou nemusíte zaslepovat, tam nic nepoteče.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma tatramat mini
Otázky na téma tatramatka

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]