Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zenit-e rozebrání plátýnka závěrky

Od: dbednarik* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den :D

Už zase se marně ptám jestli někdo nevíj jak povolit ruličku na kterou se namotává plátýnko závěrky...

Už sem rozebral skoro celý foťák ale tohle nemůžu dostat ven :/

Jesli někdo tuší jak by to šlo budu velice rád :) a omlouvám se za další takovou otázku...

Zenit-e rozebrání plátýnka závěrky
Zenit-e rozebrání plátýnka závěrky #2

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

honzajm
hodnocení

0x

Možná se obrátit na prodejnu a servis "Foto Škoda", Praha, tam celkem znají, ale vzhledem ke stáří foťáku (sám jsem si ho koupil v r.1974) snad hledat spíš po servisech, běžný uživatel se do toho nepouští ...

honzajm:

na Foto Škoda bych se neobrátil i kdyby šlo o život, to bych radši udělal pár kroků k Pazderovi, tam jsem se několikrát přesvědčil, že jejich obchod má mnohem větší úroveň, včetně odbornosti. Ale asi nevíš že tazatel už pár dotazů ohledně opravy Zenitu položil a myslím, že si nepočíná špatně :)

Já jsem kdysi pár Zenitů (a nejen zenitů úspěšně zprovoznil) ale už jsem podrobnosti ohledně rozebrání, zapoměl, kdybych měl víc času, tak bych si to mohl zase oživit, jeden odložený Zenit mám při ruce a pak bych mohl napovídat :-D

Jen podotknu, že první zenit jsem rozebíral bez návodu, je to tak jednoduchý přístroj, že na to přijít lze.

honzajm

Mám ten foťák, ale už asi 25 let leží ve skříni, občas tam to "plátýnko" zlobilo, při natažení se neodhrnulo celé, tak pak na filmu byly snímky čtvercové - ale zajímavé - když se to stalo, bylo to na celém filmu, když ne, tak zase celý film byl v pořádku. Jestli to nějak souviselo se zavedením a prvním natažením filmu, nevím. Ani ten zabudovaný expozimetr nic moc :) A že to stálo v té době přes půl výplaty (1.400,-Kčs) tak nic moc, ale nic jiného na kinofilm nebylo než ty ruské, Flexarety také nějak zmizely - asi nebylo z východu dovoleno foťáky vyrábět :(

honzajm:

jak nic na kinofilm nebylo? Co východoněmecká Praktica? Exa? V každé prodejně "Foto-Kino" měly krásný Olympus se zoomem (ale ten byl opravdu hodně drahý), celkem bez problémů byly ke koupi poctivé kovové kompakty od Minolty a od Canona. Ty kompakty sice stály celou výplatu, ale stály za to, tkzv. Canonet (světelnost 1,7) mám funkční do dnes a to jsem s ním při pádu dost ošklivě praštil o asfaltový chodník.

ludek*
hodnocení

0x

Poradit neumím, ale vlastním nepotřebný ZENIT s ledkovým expozimetrem, dva objektivy.Můžu věnovat. Mám taky zvětšovák Opemus 6x6 a Flexaret s příslušenstvím. Odpovím na mob. 721365188.

dbednarik*
hodnocení

Za to vše bych byl opravdu rád :) ještě vám napíšu SMS ale pokud toto čtete dříve jak SMS tak se můžem domluvit na emailu : david-bednarik@seznam.cz :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]