Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Satelitní přijímač se samovolně restartuje

Od: mike007® odpovědí: 14 změna:

Ahoj milí rádci,

vlastním satelitní přijímač HD-BOX IRD-8000HD na kterém frčí karta od Skylinku. Do dnešního dne vše fungovalo naprosto v pohodě, přestože je to dle recenzí krám největší. Stala se mi ale před několika dny taková nemilá věc – platba za servisní poplatek odešla z mého účtu pozdě a tak mi Skylink odříznul všechny programy. Dobře, jsem blbec, že si platby nehlídám. Za trest jsem byl bez televize. Za pár dní jim dorazila platba a tak mi programovou nabídku znovu obnovili. Jenže od té doby mi po startu přijímače hraje program cca dvě minuty a pak se přijímač z ničeho nic restartuje. Tohle se ještě několikrát zopakuje, než je vše ok. Nevíte, čím by to mohlo být? Má to nějakou souvislost s tím, že jsem měl zablokovanou kartu nebo to je jen shoda náhod a problém bych měl hledat jinde?

Díky za vaše cenné rady.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

jedna z možností - firmware

sapro.cz/...

použít pro odzkoušení kartu v jiném přijímači, případně zkusit reklamovat službu u dodavatele...

hodnocení

Díky. Zkusím se tím prokousat a pak dám vědět jak jsem dopadl :)

hodnocení

Update firmwaru se nedaří. Přístroj si soubor na flashce najde a požádá o potvrzení, že může aktualizovat. Potvrdil jsem a flashka už půl hodiny bliká, ale jinak nic jiného se neděje. Jediný poznatek z tohoto mám je ten, že bez Skylink karty se přístroj nerestartuje. Že by mi přeci jen tu kartu nějak špatně odblokovali? Na Skylink se nedá dovolat a jejich formulář na hlášení závad je sice moc hezký, ale nejde odeslat ...

jofa*
hodnocení

0x

Vypněte přijimač a vyndejte kartu a zase jí dejte zpět a přijimač znovu zapněte. Zkuste to.

hodnocení

Zkoušel jsem, bohužel nepomohlo.

satelit
hodnocení

0x

Tovární nastavení a znova naladit

hujer123*
hodnocení

0x

Nevylučoval bych závadu v napájecím zdroji, respektive elektrolytických kondenzátorů v něm. Pokud nezaberou předchozí rady, zkus přeměřit zdroj.

hodnocení

Na druhý pokus se mi podařilo aktuální firmware nainstalovat, a také jsem se dovolal Skylinku. Skylink mi tvrdil, že z jejich strany je vše v pohodě. No a ten nový firmware to ještě víc zhoršil - příjimač se restartuje už skoro hodinu a ještě to neustálo. Přijímač je v pohodě pouze pokud do něj nevložím kartu Skylink.

tak v tom případě bych zkusil jinou kartu - oběhněte sousedy...

není třeba karta s tím čipem nějak špinavá? pokud by tam byl vodivý kousek přímo v čidle, mohl by tam něco zkratovat - tj. restart

doplněno 30.04.15 21:21:

zkuste tedy požádat SKylink o duplikát karty... že je tato zřejmě K.O. a přesto předplacena...

hodnocení

Karta je čistá a jinou bohužel nemám a neznám nikoho, kdo má Skylink. Už asi nezbývá nic jiného než zkustit koupit jiný přijímač..

Zkoušel jsi reautorizaci karty? Nevím, jestli by zrovna na tohle pomohla, ale tonoucí se stébla chytá.

hodnocení

Zkoušel. Nepomohlo :(

Osobně mám doma dva HD-Boxy, tedy ne zrovna tehle typ a mě to chodí jak víno.

Ale co jsem tak koukal, nejsi v tom úplně sám, podobný trápení má více lidí. Něco si počti tady, někomu snad pomohlo vymazání paměti /var/

forum.satdigitalne.cz/...

hodnocení

Taky jsem s přijímačem neměl problém, až do doby než mi blokli kartu kvůli nezaplacenému servisnímu poplatku. Od té doby to začalo zlobit. Na straně Skylinku je samozřejmě vše ok, jak jinak, že, ale že přijímač nezlobí když v něm není ta jejich karta jim divný nepřijde :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]