Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

PIR čidlo relé problém

Od: junkers* odpovědí: 7 změna:

Zdravím, nainstaloval jsem toto čidlo (takhle nějak vypadá, jen pro ilustraci):

hadex.cz/...

Spolehlivě spíná, ale občas nevypne. Musím před ním různě mávat rukama, nebo znovu projít, a pak teprva vypne. Nastavený interval je hodně krátký (asi 10 vt.) jen na projití po schodech.

Nemáte s tím někdo zkušenosti, jestli by mu (před jeho výměnou samozřejmě) nešlo ještě nějak domluvit?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Vyzkoušej místo mávání rukama do něj ťuknout, pokud má klasické relé, tak v poslední době se většina používaných relé lepí. I když to v tomto případě naní zrovna pravděpodobné, že by to bylo lepením relé když odepne při mávání rukama, ale za pokus to stojí.

junkers*
hodnocení

No já vlastně do něj lehce bouch, je docela přístupné. Taky si myslím, že lepí to pitomé relé. Zasr.ný čínský šmejdi.

No na čínský šmejd bych zase tak nenadával, dělá to hodně výrobků od renomovaných firem, i když ty relátka budou vesměs stejně s Číny, ale co dnes od nich není :-D

hodnocení

0x

Ilustrace je krásná, ale přesné označení by bodlo. Stelný výrobek od různých výrobců používá i jiný druh materiálu. V Číně se sice vyrábí hodně věcí, ale některé se jen kompletují. To znamená, že hlavní součást se vyrání někde jinde. Takže pokud napíšeš výrobce, tak se pozná, zda jde o výrobu nebo kompletaci.

junkers*
hodnocení

Je to nějaká "nounejm" srágora. Takže asi výroba. Od jakého výrobce to vzít, aby nelepilo?

junkers:

těžko radit, já mám celkem kvalitní bezdrátový programovatelný termostat a relé se tam lepilo, tak jsem jej 2x vyměníl za jiné a až třetí pokus byl úspěšný. Ono je fakt snad lepší, než se snažit něco vybrat, doladit si to doma sám. Místo relé je ideální použít SSR to se lepit nebude :-D

junkers*
hodnocení

Ok. zkusím vyhledat něco, kde spíná polovodič. Jestli někdo víte, hoďte odkaz, cena až tak nerozhoduje. Když to nebude přes litr ... :-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]