Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kvalitní digitální kompakt

Od: christin odpovědí: 33 změna:

Pěkný večer, pročítala jsem toho spoustu, ale zatím tomu moc nerozumím. Tak mi prosím poraďte jaký kompakt do max. 5 000,-. Děkuji:)

33 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jofa*
hodnocení

0x

Kvalitní je docela široký pojem. Jelikož na to máte jen 5 tisíc, neřešil bych více a vzal tento : alza.cz/...

doplněno 26.04.15 19:35:

Abych nebyl stručný, rozhodně Vás v kvalitě fotografie nezklame. Vše ostatní záleží na Vás.

christin
hodnocení

A kdybych byla ochotná dát o o něco víc, co by jste mi doporučil? Já jsem původně chtěla nějakou zrcadlovku, klidně i z druhé ruky, ale přítel mě od toho odrazuje *nevi*

Zrcadlovku nekupujte, jako většina nezkušených fotografů z ní budete zklamaná.Přítel má pravdu.
christin
hodnocení

Dobře, děkuji :) A co bych si měla podle Vás koupit?

webbiecz*

A zrcadlovku jste chtěla proč? Přijde mi to docela skok - nejprve zrcadlovka, potom kompakt do 5ti... Nejprve je potřeba si ujasnit co s tím chcete fotit, jak se tomu chcete věnovat, co už umíte a co ne...

jofa*

Nějaký tisíc navíc, tak toho moc v kvalitě nevylepšíte, respektive v porovnání fotek nepoznáte. Zrcadllovka je trochu o něčem jiném. Zejména pro fotografy, kteří jdou po koupi dál, doplňují další objektivy a příslušenství. Ale taky nemusí, koupí základ set a nic víc nepotřebuje. Tady se již těžko radí bez hlubšího poznání a záměru fotografa.

christin
hodnocení

Ok, a co tenhle

CANON PowerShot SX510 HS, na bazaru do 4 000,- ;)

doplněno 26.04.15 20:01:

A hodnocení má pěkné :)

hodnocení

0x

Já bych taky radil Sony Wx-220. Použitý fotoaparát bych kupoval pouze v perfektním stavu a v záruce. Sám mám od Sony: digitalni-fotoaparaty.heu/... Mám taky Canon kompakt za 5990Kč a Sony je o dost lepší. Už se nedivím, že bmbx pořád doporučuje Sony.

christin
hodnocení

Fakt jo? Jenže mě se tak strašně nelíbí :D příjde mi to hrozně prťavý za takovýhle prachy :D

doplněno 26.04.15 20:28:

a tenhle digitalni-fotoaparaty.heu/...

Takže si nedáte poradit..
Nechcete kvalitní menší fotoaparát, ale raději velký a méně kvalitní ultrazoom.
Tak potom OK, je to Vaše volba.
christin
hodnocení

Nechám si poradit, ale Vy by jste si koupil něco, co se Vám nelíbí? Myslím, že určitě budou i jiné, které jsou kvalitně srovnatelné se Sony, nebo se pletu?

kklaban
hodnocení

0x

promiňte, ale "kvalitní"kompakt do max 5 tisíc neseženete. Seženete kompakt, ale určitě ne kvalitní a výkonný. Vždy mě rozesmějí lidé, kteří hoděj směšnou částku a myslí si, že za to bude hodně muziky :) Pokud chcete kvalitní kompaktní fotoaparát tak počítejte s cenovkou od minimálně 15000 a až třeba po 100 000 tisíc za Leicu. Ovšem raději bych za ty prachy volil zrcadlovku. mějte se.

doplněno 26.04.15 21:04:

Zde máte KVALITNÍ KOMPAKTY:

megapixel.cz/...

megapixel.cz/...

megapixel.cz/...

nebo extrém megapixel.cz/...

:)

Holt za kvalitu se platí, pokud koupíte něco levného je to vždy jen o kompromisu. Já se po letech dopracoval kCanon 5D Mark III a celé mě ta sranda i s třemi objektivy vyšla cca na 200 tisíc korun :), ale je pravda, že tenkrát na začátku jsem začínal s obyč. Kodakem :)

Ani stotisícový foťák není zárukou dobré fotky.
Dělávali jsme kdysi fotky i bakelitovým Pionýrem s fixfokusem. A byly kolikrát lepší než z Leicy.
Amatérovi začátečníkovi stačí foto s málo MPx, malým zoomem. Potřebuje se naučit teorii, pochopit kompozici, techniku a možnosti digitálu.
Po čase přijde na to, či mu na běžné mačkání spouště stačí ještě stále ten první za pár stovek či tisíc, protože už další růst nepotřebuje, nebo se stane závislým...
Dnešní malé kompakty jsou všechny na jedno brdo. Na amatérskou fotografii dostatečné.
Dobrou fotku udělá oko a cit. Na to foťák nestačí...
Jak píší bmbx a martincakl. Držte se jejich zkušeností.
Jo, to jsou kvalitní fotoaparáty..
Ale co s nimi proboha tazatelka, která neví co je čas, clona a ohnisková vzdálenost bude dělat?
Nic takového nechce, nepotřebuje..a nezaplatí.
doplněno 26.04.15 21:15: kklaban: to jí stačí jistě, a ještě barvu fotoaparátu může sladit s barvou kabelky.Ovšem to už jsem "zlý muž".., protože to se tady nesmí psát:)
kklaban

To je jasné, jen jí dávám pro příklad přístroje, které jsou OPRAVDU kvalitní a říkám jí, že za 5 tisíc nesežene nic kvalitního. Na začáteční cvakání jí stačí kompakt za 2 litry

christin
26.04.15 21:18
hodnocení

:-P

kklaban: musím reagovat: každý holt nemá tolik peněz a každý chce za své peníze to nejlepší

Christin: pokud budete vybírat fotoaparát který se Vám líbí musíte počítat s tím, že se Vám vzhledově možná líbit bude, ale že se Vám taky možná nebudou líbit fotky z toho pěkného fotoaparátu, protože neplatí, že čím hezčí větší a těžší fotoaparát bude, tím bude lépe fotit i když vyjímky existují. Ale osobně bych si ten Nikon nekoupil.

christin
hodnocení

Ale vždyť já chápu, že když je foťák hezký a velký neznamená, že bude i pěkně fotit.. Jen se mi to Sony prostě nelíbí.. Ale asi by měl no... Ok, tak Nikon ne..

hodnocení

0x

christin:

píšete, že tomu nerozumíte, tak kupte cokoliv co se vám bude líbit a foťte, foťte, foťte, až sama příjdete na to co preferujete, do jaké míry se tomu hodláte věnovat, jak náročná jste a nastudujete také nějkakou teorii, pak si poradíte s výběrem kvalitního fotoaparátu sama ;)

christin
hodnocení

No jo, ale nerada bych vyhodila peníze za, něco co bude vlastně na h****... Ale koukám, že jsem se radši ani ptát neměla :D

christin
hodnocení

Takže kromě Sony CyberShot DSC-WX220 nebo fotoaparátů za hrozný peníze, který jsou pro mě úplně zbytečný, jste mi moc neporadili...:/
PS: I Sony bychsi přece mohla sladit s kabelkou (kdybych je nosila) a přes to se mi nelíbí...

Co tedy opravdu chcete?
Sama jste uvedla dva typy ultrazoomů.., kvalitou fotografií jsou horší než co Vám bylo doporučeno zde.
Jestli je Vám to jedno, tak si jeden z nich kupte.Koneckonců, na fotografii 10x15cm to stejně většinou nepoznáte.
kklaban

Milá slečno nebo paní, jestli jste opravdu začátečnice ve focení, tak je úplně jedno, který kompakt a od jaké značky koupíte. Dívejte se, aby to nebyla úplná automatika, ale aby tam byla manuální funkce (nastavení clony, času, citlivosti apod.) aby jste mohla doma trénovat. Až se do toho dostanete, koupíte něco lepšího. Já přečetl spousty knih o focení, vyzkoušel asi 4 kompakty než jsem přešel na obyč. zrcadlovku a pak teprve na profi stroj. Jinak třeba zrcadlo je super, ale občas mě nebaví tahat celý batoh s foto výbavou a tak jsem si pořídil taktéž kompakt, který je skladný a lehounký. (a to jsem říkal, že kompakt nikdy). Ovšem cena mého kompaktu byla Přes 20 hadříků :). Jinak vám přeji, aby se dařilo něco kloudného nafotit a měla jste do toho chuť.

christin
hodnocení

To víte, na mateřský si nic dražšího dovolit nemohu... A moc děkuji :)

kklaban

No jo na mateřské to je bída. Nebo si kupte nějaký kompakt z Aukra, klidně použitý. Budete mít sice starší ale výkonnější stroj za pěknou cenu. Kupoval jsem takto manželce na to její cvakání a přístroj funguje doteď a to už letěl kolikrát na zem.

christin
hodnocení

Taky jsem nad tím přemýšlela... Ale je to hrozně těžké.. Pro mě je to dost peněz a nerada bych udělala chybu.. A fakt tomu nerozumím *hi*

kklaban

Co jsem koukal tak v té Vaší cenové kategorii bych vzal tento:

megapixel.cz/...

má to kromě automatiky i manuální režim, kde se můžete v klidu učit. Má to 30x optický zoom, takže si můžete v klidu přiblížit i létající mimozemšťany :)

christin
hodnocení

kklaban

No vidíte to. Tak do toho jděte pokud chcete.

christin
hodnocení

Když kliknu na ten Váš odkaz, tak kousek pod je psáno lepší produkt na dosah a musím říct, že ten se mi líbí víc... Poslední otázka (musím jít spát, malej několikrát za noc vztává) je vážně lepší? :)

kklaban

Ten má taky manuální funkci, takže pokud se vám líbí víc, můžete ho vklidu vzít

jdukolem

Půlkilový macek na 4 tužkovky?

Světelnost tristní.

jofa*

CCD snímač, rozlišení displeje 260 000px. Podlle mne "100 let za opic...".

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]