Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co s paměťovou kartou?

Od: kac* odpovědí: 15 změna:
Dobrý den,je tu někdo,kdo se trochu vyzná? Nejde mi nic smazat z paměťovky telefonu,zřejmě jsem si něco blokla a netuším kde a co Emotikona winkNevíte,jak na to? Chtěla jsem promazat,mám tam toho nějak moc a nejde to,ani přes pc s tím nehnu.Díky moc!Dojít na prodejnu je u nás za trest-pořád mraky lidí a čekání fáááákt na dlouho. Mám samsung galaxy trend plus.
doplněno 25.04.15 20:44:

Jo a ještě-jedna složka s fotkama se mi ani neukáže v galerii,ale v "moje soubory" jí najdu. Názvy fotek jsou ovšem napsaný spíš jen znakama,stejně tak,jako názvy písniček,samej znak,že se z toho nedá vyčíst,co je to.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Na boku karty je takový miniaturní čudlík. Ten musíte posunout směrem k prostředku karty. Pak by to mělo jít. Teda pokud je to klasická SD karta. U SD mini bude pravděpodobně něco podobného.

doplněno 25.04.15 16:30:

Tak ne, SD micro čudlík nemá :( .

doplněno 25.04.15 16:34:

*hi* Chybička - opravička:

Ten čudlík musíte posunout směrem ke kraji karty

kac*
hodnocení

Nu,má to tu mikro sd :(

Na tu Mikro existuje redukce.

Co s paměťovou kartou?
kac*
hodnocení

jooo,to mám ;) takže to jen šoupnu do sebe,posunu čudlík a je to? Vše tam zůstane,nic se nesmaže?

doplněno 25.04.15 20:35:

A pak zas posunu zpět,nebo nechám dole? ;) Zkusila jsem,posunula dolu,dala zas do tel. a nic. Udelá to,že fotka sice zmizí,ale tak za dve vteřiny se zas objeví. A videa to napíše rovnou,že se nepodařilo smazat.

Nesmaže se samo nic,pokud to v PC nepotvrdíte.Pak to múžete pro jistoru zase vrátit a pokud budete chtít něco přidat nebo smazat příště tak zase posunout.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, mazat nejde. Ale, přidávat další fotky (soubory) nebo kopírovat jde? Nemá ta karta z boku zámeček (zamčený)? Šlo by z karty všechno zkopírovat do PC a potom ji tam zformátovat? Zdravím!

doplněno 25.04.15 22:13:

Pokud vidíte místo písma ("čínské") znaky, tak bude náprava obtížná, resp. asi nemožná. Při formátování karty Vám to zřejmě napíše, že se nezdařilo.

doplněno 26.04.15 19:59:

kac - tak, to jste měla štěstí, že se povedlo to formátování karty. Nyní by měla zase fungovat.

kac*
hodnocení

do pc mi jde jen něco,něco vůbec :( leda holt obětovat a zachránit alespoň něco.Mám tam toho fakt nějak moc ;)

kac*
hodnocení

Jinak.nejde ani přidávat,přesměrovalo se to na paměť telefonu

kac*
hodnocení

Nu,ani nevíte,jak se mi ulevilo ;) A teď ještě fotky,co jsem přetahala co nejdřív vypálit,pro jistoutu,kdyby kleknul počítač ;) Nu,to bude muset být na dvd,páč tam toho bylo fat nějak dost... ;)

ještě jednou díky moc za rady!

hodnocení

0x

doplněno 25.04.15 18:11:

Je to ten čudlík nalevo.

Co s paměťovou kartou? #2

hodnocení

0x

Pokud jeněco znakama, tak je na kartě porušená FAT (file alocation table), překopírovat co se dá jinam a naformátovat kartu. Pak uložit zase zpět. Pokud nepomůže formát, tak kartu vyhodit

kac*
hodnocení

Nu,jen co se na to dostanu,natahám do pc a uvidíme. Díky moc za rady ;) i když ne moc potěšující :( ale lepší zachránit,co se dá,než aby kara odešla úplně nenávratně a nešlo z ní dostat vůbec nic. Až budu mít hotovo,ozvu se,jak se dařilo,nebo nedařilo dál :-D

Možná se FAT narušila nějakými nedobrými okolnostmi (ztráta kontaktu během zápisu, atd...), pak formát pomuže, možná je karta vadná. Jednou se mi to stalo u harddisku a po formátu už chodí několik let bezchybně, stalo se mi to u fashky a byla to vada, vždy se rozhodila FAT při zápisu souborů, přes polovinu jeji kapacity. Tak uvidíte...

hodnocení

0x

Nechci strašit, ale nedávno jsem tu řešil podobnou záležitost (ovšem často opakovanou) a vyčerpávající odpovědi jem se nedočkal :( . Dodnes netuším, čím to bylo, ale moje WIN XP se chovaly docela podezřele. Nakonec jsem přeinstaloval OS na WIN 7 (dodnes to dávám dohromady) a zatím je klid.

kac*
hodnocení

Tak vše natahané do pc,karta zformátovaná a uvidíme,co udělá dál ;) Všem vám díky moc za pomoc!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]