Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Uvolněná čočka v objektivu Olympus E520

Od: jeane odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, uvolnila se mi čočka v objektivu ZUIKO DIGITAL 14-42mm. Dá se to nějak opravit?

Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Dá...je otázka zda to u tohoto setového (byť dobrého) objektivu má smysl.

Zkuste se optat servisu kolik by aa to chtěl...Případně se v inzerátech podívejte kolik tento objektiv stojí z druhé ruky..řekl bych že do 2tis Kč ho seženete..

jeane
hodnocení

Děkuji za rychlou odpověď. Přikládám foto. Kupovat nový objektiv se mi moc nechce.

Zajímalo by mě jakým způsobem čočka původně držela - není tam žádný závit, jen drážky

a nedaří se mi zasunout ji do správné pozice. Asi to bude chtít někoho, kdo tomu rozumí

Uvolněná čočka v objektivu Olympus E520

A nebyla tam ta čočka jen přilepená, nebo nalisovaná?

doplněno 14.11.12 12:52:

Hele..když se Vám ji tam i podaří dát znova..je otázka jak dlouho to bude držet.

A když to držet bude, pak je další otázka a to jak to bude sestaveno přesně po optické stránce a zda si "nepohoršíte"..

jeane
hodnocení

Ono mi to tak připadá - uvnitř je náznak zbytku něčeho jako lepidlo.

hodnocení

0x

Opravir se dá všechno ;).

Utáhnout, pokud je to čočka uvnitř, tak rozebrat a utáhnout - bez patřičného nářadí a zkušeností nedoporučuji.

doplněno 14.11.12 12:08:

V servisu se to nevyplatí, ostatně co se v servisu dneska vyplatí? *haha*

doplněno 14.11.12 15:37:

Ano, může být i lepená - u seťáků je možné všechno. Tak bych jí zase přilepil.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]