Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapojeni konektoru

Od: replay odpovědí: 7 změna:
zdravím,
potřeboval bych poradit se zapojením konektoru pro napájení zesilovače.Zesilovač ma napájení na konektor prum.5.5mm.Použiju napájecí zdroj od ntb HP ale z toho jsem musel uříznout koncovku protože byl preklesany kabel,a taky neseděl průměr.Po odstřihnuti konektoru na mne ale cumi tři dráty.Jeden +,druhy - a nevím k čemu je ten třetí,resp.nevím kam ho pripajet do nového konektoru,který ma klasicky +a-.Mužů ho nechat nezapojeny?
díky

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

No tak ten konektor který jsi uřízl rozmontuj a zjisti jak byly vodiče uvnitř konektoru zapojené.

Na konektoru jsou taky jenom + a - takže asi některý z vodičů bude zdvojený. (ale to pouze odhaduju)

replay
hodnocení

ten právě rozmontovat nejde,je to vcelku...
je to přesně tento adaptér. trx-baterie.cz/...

Tak to musíš zkusit proměřit multimetrem.

stanislav*
hodnocení

0x

Zdroje HP mají většinou dvě napětí, a původní konektor měl tří kontakty: střed, vnitřek a vnějšek válcové části. Takže třetí drát nejspíš poskytuje další napětí. (Ovšem s jistotou to lze zjistit jen proměřením.)

Bez dalších znalostí je velká šance na odpálení zdroje či zesilovače, případně obojího.

Je třeba znát:

- Napětí zdroje.

- Napětí požadované zesilovačem.

- Polaritu napětí požadovanou zesilovačem.

- Polaritu napětí na těch drátech.

- Proud odebíraný zesilovačem.

- Proud, který je zdroj schopen poskytnout.

Polarita musí sedět. Napětí musí sedět pokud možno přesně. Proudová zatížitelnost zdroje musí být stejná nebo vyšší, než potřebuje zesilovač.

mkat*
hodnocení

0x

Ten tretí drôt je tuším na porovnávanie napätia a prúdu.Myslím že ak máte merák tak pomerajte napätia na tych drôtikoch.Tuším sú tam dva hrubšie kábliky a jeden tenší.Na tých dvoch hrubších určite polaritu a použite .Samozrejme musia byť vhodné pre napájanie vášho zosilovača.

hodnocení

0x

Konektorů s průměrem 5.5mm je hafo a liší se průměrem vnitřní dutinky, pochybuju, že zesilovač má zdířku, pro tento atypický konektor, který má v dutince ještě količek.

replay
hodnocení

tak uz jsem nasel co jsem potrboval,tady se to resi... svethardware.cz/...
tak diky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]