Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zahradní čerpadlo

Od: cervicek2008* odpovědí: 6 změna:

Prosím má tu někdo zkušenost se zahradním čerpadlem T.I.P.-Garten Jet 750? nevím co dělám špatně že nevytlačuje vodu ze sudu.Děkuji za odpověď.

Zahradní čerpadlo
Zahradní čerpadlo #2

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

luha*
hodnocení

0x

Možná je to dost irelevantní odpověď, ale přívod od sudu až po zelenou hadici musí být zaplaven vodou. Doporučuji hadici sejmout a nasadit až bude voda volně vytékat (samozřejmě při vypnutém čerpadle).

cervicek2008*
hodnocení

Díky za Tvůj sice irelevantní,ale pomohl mi...český selský rozum,to mi schází...ještě jednou díky...

hodnocení

0x

Ta horní zátka slouží pro zalití čerpadla. Prostor čerpadla musíš naplnit vodou, aby čerpadlo začalo fungovat. Ze sudu si už potom vodu čerpadlo nasaje.

Jak dlouho jsi nechal čerpadlo běžet na sucho? Je možný, žes spálil ucpávkové těsnění a čerpadlo bez opravy fungovat nebude.

A taky by neškodilo podepřít hadici na výtlaku, protože máš hadici zlomenou!

A na výtlaku máš hadici dost slabou. Já na porobném čerpadle používám hadici 3/4 o vnitřním průměru 19mm. Ty tam podle fotky máš 1/2".

Ta půlcoulka je bey potíží, pravda chtělo by to trošku poladit, aby nebyla tak zalomená, ale je zbytečné tahat k tomu kropítku 3/4. Problém vidím v zavzdušněném čerpadle. Pokud to nemá sací koš se zpět. klapkou, tak se to dá lehce zaplavit tak, že připojím výtlačnou hadici k vodovodu a pustím na chvíli vodu. Ta vyžene vzduch a jede se.

Pokud není vodovod k dispozici, tak zalévat tou zátkou, ale pokud ta hadice sání povede do kopce, tak se to nedá pořádně udělat, protože se tam bude držet vzduch. Možná by pomohlo do sací hadice nalít vodu konví a až bude plná, pak teprve strčit do bečky

cervicek2008*
hodnocení

Také děkuji za odpověď moc mi pomohla a čerpadlo jede!.Ještě jednou dík.

cervicek2008*
hodnocení

Ahoj...ne ne je tam asi přepěťová pojistka,která čerpadlo zastavila.Jen jsem napustil hadici vodou a čerpadlo se rozeběhlo,díky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]