Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Teslův transformátor

Od: fatalwir® odpovědí: 8 změna:

Zdravím, mám poměrně krátkou otázečku. Proč se do teslových transformátorů nedává jádro (resp. vzduchové)?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Myslím, že jde o to, že Teslovo trafo má samo rezonovat na vysokém kmitočtu což by s jádrem těžko šlo...

hodnocení

To mě nenapadlo, ale dává to smysl. Asi je to to, co jsem chtěl slyšet. :)

majco
hodnocení

0x
Neviem co konkret e mas na mysli ale jadro nepouzil zrejme preto lebo chcel vytvorit eletricky vyboj ktory by prenasal vzduchom vo vysokej frekvencii..keby pouzil jadro tak by mu nevznikalo v jadre iskrisko ale magneticke pole..aspon podla mna
hodnocení

O jiskřišti nemluvím, to bývá někde mimo. Jde mi hlavně o myšlenku materiálu jádra toho transformátoru. Vzduch má mnohem menší permeabilitu.

hodnocení

0x

Ak si otvoríte túto stránku v chrome,tak budete mať aj preklad a tam je popis princípu činnosti Teslových patentov. teslauniverse.com/...

Ano, Nikola Tesla byl jeden z nejgeniálnějších vynálezců a vůbec se mu nevěnuje pozornost, kterou by si zasloužil, bez něj by se možná vůbec nevědělo o Edisonovi, Marconim, Rëntgenovi... a bůhví ještě o kom. Všichni vycházeli z jeho objevů.

Len škoda pre svet,že všetky jeho poznamky po smrti zhabala FBI a stali sa štatným tajomstvom bohatej lobby.

Ano to je velká škoda, asi něco si vzal i do hrobu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]