Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny a předem děkuji za pomoc. U tohoto DVD byla uvnitř spalená pojistka 1,6A. Závada zřejmě ve zdrojové části. okem se mi jeví jako potečeny kondík 22mikro na 400V a potom 1000mikro na 16V. Na spodní části desky jsem nenaměřil 24V.Díky za pomoc a radu. Ladislav
Tohle se ale na dálku radí těžko. Snad jedině zkusit vyměnit kondenzátory, pokud jsou vyteklé nebo nafouklé tak už dobré nebudou, osadit novou pojistku a pak doufat, že to bylo jenom v těch kondenzátorech a nevzalo to ještě něco "s sebou". Schema zapojení už dnes bohužel výrobci poskytují neradi.
Pozor na nebezpečné napětí ve zdroji - zůstává ještě několik vteřin po odpojení od sítě.
Ferdo díky za odpověď. Je tam šluslá zenerka. pořádný multimetr mám, bez schematu se to dělá ale blbě.
Laďa.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.