Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vymena svetla v lednici

Od: akcosko* odpovědí: 9 změna:

Z niceho nic mi prestalo svitit svetlo v lednici, tak jsem byl koupit novou 15w zarovku ale ani ta po zapojeni nesviti. Je v lednici nejaky knoflik, senzor, ktery jsem mozna nechtene vypnul/poskodil? Znacka Elctrolux

Dekuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

host*
hodnocení

2x

Většina elektrických ledniček má tak zvaný dveřní spínač nebo dveřní kontakt. Najdte ho jako nenápadný čudlík uvnitř ledničky uvnitř v místě, kde dvířka příléhají ke skříni, obvykle na straně pantů. Při zavření se čudlík nebo páčka zamáčkne a světýlko zhasne. Při otevření pružinka ve spínači čudlík nebo páčku vystrčí a tím s uvnitř dveřního spínače spojí kontakty a rozsvítí světýlko.

Jiná kuriozní závada je, když se po zavření dvířek světýlko nezhasne a i v zavřené ledničce svítí a žárovka ohřívá uzavřený prostor a kuchařinka se diví, že jí uvnitř všechno taje.

Zpět k vašemu dotazu - najděte si dveřní spínač ve vaší chladničce a zkuste to stiskávat, jestli nedrhne, nebo se podívejte, jestli není zadrhnutý, zamáčknutý, nebo zalepený nějakou nahromaděnou hmotou a jestli se opravdu hýbe a jestli by příčina nemohla být v dveřním spínači.

host*

Dveřní vypínač může vypadat třeba takto conrad.de/... nebo conrad.de/...

Deřní spínač může být i jinde, například dole viz

akcosko*
hodnocení

Nakonec to byl zaneseny senzor, trochu jsem to procistil a uz to funguje jak ma...Mission complete.

Diky za tip!*hej*

tanata3
Dobry den, bohuzel mam presne tu kuriozni zavadu, o kt. pisete... :( Poradite co delat, prosim? Diky !

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, snad jste se podíval na tu minulou žárovku, jestli je "prasklá", tak to asi o jiném "čudlíku" nebude. Já bych tipoval, že ta nová žárovka má malý pupík cínu na vrcholku objímky a není tam kontakt. Při zcela odpojené lednici od proudu zkuste v té objímce v lednici přihnout šroubovákem spodní kontakt více ven. Zdravím!

host*
hodnocení

0x

Jenom nesvítí světlo, nebo to, že nesvítí znamená, že do chladničky nejde napájení? Chladnička vydrží pár hodin studená a vypadá to, že funguje. Podívejte se na jistič k zásuvce, do které je chladnička zapojená, nebo její zásuvku vyzkoušete třeba tak, že do ní zapojíte stolní lampičku nebo holicí strojek, nebo elektrickou vrtačku, nebo něco, čím poznáte, že zásuvka funguje.

hujer123*
hodnocení

0x

Buďte ráda, že vám nesvítí. Já nařídil manželce, že má šetřit elektrikou, ale kdkykoli po ní otevřu ledničku, tak svítí.*ee*

akcosko*
hodnocení

Zkuste to s tim senzorem a porovnejte ucty za elektrinu *cteni*

isteron
hodnocení

0x

Mimochodom, s tými rukavicami by som vôbec nemohol pracovať. Najmä nie s bielou domácou technikou. Radšej si spoľahlivo zistím, či je chladnička odpojená od siete, ale rukavice si dávam, len keď idem strihať ruže, alebo egreše. A nie na drobné elektrotechnické prístroje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]