Nejste přihlášen/a.
Z niceho nic mi prestalo svitit svetlo v lednici, tak jsem byl koupit novou 15w zarovku ale ani ta po zapojeni nesviti. Je v lednici nejaky knoflik, senzor, ktery jsem mozna nechtene vypnul/poskodil? Znacka Elctrolux
Dekuji
Většina elektrických ledniček má tak zvaný dveřní spínač nebo dveřní kontakt. Najdte ho jako nenápadný čudlík uvnitř ledničky uvnitř v místě, kde dvířka příléhají ke skříni, obvykle na straně pantů. Při zavření se čudlík nebo páčka zamáčkne a světýlko zhasne. Při otevření pružinka ve spínači čudlík nebo páčku vystrčí a tím s uvnitř dveřního spínače spojí kontakty a rozsvítí světýlko.
Jiná kuriozní závada je, když se po zavření dvířek světýlko nezhasne a i v zavřené ledničce svítí a žárovka ohřívá uzavřený prostor a kuchařinka se diví, že jí uvnitř všechno taje.
Zpět k vašemu dotazu - najděte si dveřní spínač ve vaší chladničce a zkuste to stiskávat, jestli nedrhne, nebo se podívejte, jestli není zadrhnutý, zamáčknutý, nebo zalepený nějakou nahromaděnou hmotou a jestli se opravdu hýbe a jestli by příčina nemohla být v dveřním spínači.
Dveřní vypínač může vypadat třeba takto conrad.de/... nebo conrad.de/...
Deřní spínač může být i jinde, například dole viz
Nakonec to byl zaneseny senzor, trochu jsem to procistil a uz to funguje jak ma...Mission complete.
Diky za tip!
Dobrý den, snad jste se podíval na tu minulou žárovku, jestli je "prasklá", tak to asi o jiném "čudlíku" nebude. Já bych tipoval, že ta nová žárovka má malý pupík cínu na vrcholku objímky a není tam kontakt. Při zcela odpojené lednici od proudu zkuste v té objímce v lednici přihnout šroubovákem spodní kontakt více ven. Zdravím!
Jenom nesvítí světlo, nebo to, že nesvítí znamená, že do chladničky nejde napájení? Chladnička vydrží pár hodin studená a vypadá to, že funguje. Podívejte se na jistič k zásuvce, do které je chladnička zapojená, nebo její zásuvku vyzkoušete třeba tak, že do ní zapojíte stolní lampičku nebo holicí strojek, nebo elektrickou vrtačku, nebo něco, čím poznáte, že zásuvka funguje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.