Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bezdrátový zvonek občas zvoní sám od sebe

Od: pepa21 odpovědí: 12 změna:

Zdravim, mám doma dva stejné bezdrátové zvonky napájené ze sítě ale jeden se občas spustí sám. Co to může způsobovat a jak by to šlo vyřešit? Díky

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hm*
hodnocení

2x

Některé zvonky prostě zareagují i na rušení (třeba se zapne nějaké zařízení) a zazvoní. Řešit to prakticky nejde.

zvonek*
hodnocení

0x

Někdo zvoní u sousedů

au1
hodnocení

0x
taky se mi to stalo. zvonil ve 3 rano treba. nevyreseno, zvonek uz nemame.

marmar*
hodnocení

0x
Nemohla se pod to tlačítko dostat voda?

hodnocení

0x
Některé bezdr. zvonky, jejichž přijímače jsou napájené ze sítě, reagují i na přerušení napájení. Stačí krátkodobý výpadek i zlomek vteřiny a při obnovení dodávky se ozvou. U mého syna je také takový.
Zkuste ho na chvilku vytáhnout a zastrčit... Zvonek ze zásuvky.
Některé zvonky mají dosah přes 300m. Ve vsi se už taky stalo že člověk zazvonil u souseda a vylezli lidi ze tři baráků najednou protože všichni dostali geniální nápad, koupit si na předvánočním výletě do Polska, bezdrátový zvonek a světě div se, Všechny tři zvonky jely na stejný frekvenci :-D
pepa21
hodnocení

Nepomohlo by trochu hnout s takovou ,,cívkou" nebo co to je, vtom zvonku na tišťáku, abych nechytal ,,cizí" frekvence?

to ti bude muset poradit nějaký bastlíř protože by se ta frekvence musela přenastavit jak na přijímači tak na vysílači protože jinak by se neviděly. Možná půjde i snížit nějakým trimrem citlivost aby to bralo opravdu jen na vzdálenost nezbytně nutnou a nic mimo. To bys teoreticky dokázal sám. Ale musel bys vědět který to je. Je li tam vůbec.

laik*
hodnocení

0x

Těžko říct, pomohlo by možná vědět, co je to za zvonek. Jsou zvonky, které se párují s tlačítkem až doma, takže v tomto případě bych vyloučila rušení sousedovým zvonkem. Napadá mě taky citilivost na výpadky sítě, jinak opravdu nevím. Pokud vás zvonky nestály moc peněz, tak bych investovala do nových, než aby mě v noci nečekaně vylekalo zvonění. :) My máme jeden z těchto shop.emos.cz/... Neříkám ale, že na trhu nejsou taky jiné dobré značky. Stačí se mrknout a přečíst třeba nějaké recenze...

uska*
hodnocení

0x

Měla jsem takový zvonek, při zapnutí mixéru mi zvonil. Stačilo vytáhnout ze zásuvky a opět zastrčit a zvonek se uklidnil. Nyní mám nový a ten sám zvoní při zamknutí či odemykání auta jedné návštěvy. U ostatních návštěv se tohle neděje.

hodnocení

0x

když už jsme u těch bezdrátových udělátek, tak moje zkušenost s teploměrem s bezdrátovým čidlem; snímat mohl ze tří čidel, používal jsem jen jedno; docházelo k tomu, že se sám občas přepnul na volný kanál a zpět se už sám nevrátil; po delší době laborování jsem dospěl k závěru, že začal být někým (něčím) rušen, a to nejen ten, ale i další zapůjčené kusy - a to zhruba po dvou letech bezchybného provozu - pracoval na frekvenci 433MHz; nastala výměna za jiný, pracující na frekvenci 868MHz a je po problému...

hodnocení

0x

O Velikonocích jsem si tak seděl u jedněch sousedů.. zvonek a oni nic... prý "to zvoní melodie od dalších sousedů". Mají dva různé zvonky a jejich přijímač nějak přijme signál ke zvonění, ale zvoní jinou melodii.. Podle typu melodie poznají, že se jedná o jejich zvonek. Jejich sousedi to mají zrovna tak - jedni čekají na druhé, koho to začne dřív štvát a kdo si koupí zvonek nový...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]