Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr notebooku

Od: notasno odpovědí: 8 změna:

Přeji hezký večer, v elektronice se až tak příliš dalece nevyznám a budu si zítra kupovat notebook tak do 13 000 Kč. Pomůžete mi prosím vás vybrat . z těchto okay.cz/... Notebook potřebuji na prohlížení internetu, práce v grafických programech, textových programech, sledování filmů apod.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, pokud beru ohled na Vaše informace a i to, že budete kupovat v tomto obchodě (a za jejich cenu), tak se podívejte do nabídky viz odkaz. Možná ten nejprodávanější=?. Zdravím!

okay.cz/...

doplněno 08.04.15 10:01:

Já bych volil mezi Lenovo a HP.

doplněno 08.04.15 10:33:

jmlc - ano, tento byl v době. když jsem dával odkaz na prvním místě v nejprodávanějších.

Zřejmě se to tam mění - momentálně je druhý v pořadí (a vypadá slušně). Možná tazatel bude volit jejich splátky, tak si cenu nemůže moc vybírat.

doplněno 08.04.15 11:01:

notasno - já mám sice starší NTB od HP, ale v tomto případě bych si vybral Lenovo.

notasno
hodnocení

a alespoň nějakou značku - zkušenosti v této cenové hladině. Asus,Acer ,Lenovo, HP.?

doplněno 08.04.15 10:51:

Ano budu ho brát na splátky protože nic nepřeplatím a nechce se mi dávat zaráz tu sumu ale takhle si rozdělím že dám každý měsíc tisícovku.

hodnocení

0x

také bych v dané cenové relaci šel do okay.cz/... - ale asi ne z obchodu OKAY - jinde se dá sehnat až o 1000,- levněji

doplněno 08.04.15 10:59:

v globále je lenovo s čipem i3 o chlup lepší cpuboss.com/... má terový disk...

grafika má také více paměti u Lenova, já bych v poměru těchto dvou šel do lenova

doplněno 08.04.15 11:54:

Jaké máte na mysli programy pro grafické zpracování? Chcete něco jako Autocad nebo chcete plánovat zahrady? ... Nebo jen úpravu fotek přes picassa?

Pokud potřebujete náročnější grafické programy, potřebujete i grafickou kartu. Poslední zmíněné HP nemá GK - jen integrovanou.. tj. sráží možnosti NTB o hodně % použitelnosti.

notasno
hodnocení

co toto HP okay.cz/...

notasno
hodnocení

Občas photoshop .. vektorová grafika typu Zoner Callisto apod. .. a programy typu Autocad (plánování výkresů)

hodnocení

0x

13000Kč...práce v grafických programech..(Pokud i fotografie a v RAW formátu, tak do toho bych nešel..).

notasno
hodnocení

Toto HP 250 okay.cz/... vypadá také dobře

navstevnik
hodnocení

0x

Nechtěl bych pracovat s grafikou na notebooku s rozlišením 1366x768. Navíc je potřeba si uvědomit, že takový notebook obsahuje jen levný TN panel, který má hrozné barvy a špatné pozorovací úhly.

Bohužel cena bude dost limitující. Volil bych spíše kombinací nějakého levnějšího notebooku s dostatečným výkonem a koupi externího IPS nebo VA monitoru. Takové monitory se dají koupit za relativně dobrou cenu. I když se nedokáží rovnat s profesionálními IPS monitory, tak i tak je kvalita výrazně lepší než na TN panelu. Navíc s větším rozlišením.

Vím o čem mluvím. Asi před více jak rokem jsem řešil stejný problém v podobné cenové relaci. Jelikož jsem webový grafik, tak jsem potřeboval pracovat s grafikou. Nakonec jsem volil právě řešení 14" notebooku a externího IPS monitoru, který jsem pořídil kolem 5000 a jsem spokojený. Když vidím tu kvalitu panelu na notebooku, tak jsem rád za tuto volbu, jelikož si nedovedu představit tu práci na tak malém rozlišení s takovou kvalitou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]