Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupě TV - poslali použité zboží

Od: finch odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, koupila jsem si přes internet LCD televizor, který měl být poslán ze skladu a já jsem si ho měla vyzvednout v prodejně. Televizor byl připraven k vyzvednutí. Po vybalení z krabice jsem zjistila, že má přednastavené programy a je upevněn ve stojanu. Proto jsem volala do prodejny a ptala se, jak je to možné, když má být televizor úplně nový. Potvrdila se mi moje domněnka a bylo mi řečeno, že můj televizor byl vystavovaný na prodejně. Ale o tom mě nikdo neinformoval. Za svoje peníze chci nové zboží a ne to, co je každý den zapnuto někde na prodejně. Mohu se proti tomu nějak bránit?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dotaz*
hodnocení

1x

Jsem přesvědčen, že ano. Přece jtse si nekupoval ze ,,second handu"a platil jste za nové zboží! Zkuste zajít do prodejny a reklamovat - požadovat nový. Pokud vám nevyhoví určitě se obraťte na spotrebitele.info/... - SDRUŽENÍ OBRANY SPOTŘEBITELŮ. Určitě to vyřešíte.

Chtělo by to udělat kravál, pohrozit bratrem pravníkem, sestrou šefkou ruské mafie, COI a jinými věcmi a ono bude nové zboží hned..odzkoušeno s novým zaprášeným mobilem.(Radu berte s rezervou a úsměvem)S pozdravem Adam.
*cteni*

troja*
hodnocení

0x

asi každý chce novou věc, ale jsou věci, které stojí za to koupit s regálu, nebo z předváděčky. Na výstavě před mnoha roky předváděli žehličku - napařovačku z Itálie (Ariete). Na plný výkon ji nechali stát na silonových punčochách, dámském prádle, vlněné šále a nic se nespálilo. Na spodek desky nabízeli šáhnout. Udělal jsem tam kabaret, označil žehličku "čínou", plivnutím na plochu jsem ověřil žhavost a nechal jsem je žehlit a funfovalo to. Tak jsem ji koupil, ale řekl jsem že si beru tu s označenou fixkou. Říkali, že mají samozřejmě nové nerozbalené, ale vzal jsem označenou a je perfektní do dnes. To samé s vysavačem na praní koberců (Thomas), je z předváděčky na výstavišti, vzal jsem ho, jen příslušenství mi dali nové a ještě 1000,- slevu. Stejně tak jsem nedávno získal 1000,- slevu na Placku Panasonic-Viera (TX-32LED8F), kterou jsem vzal z regálu a ještě mi nastavili všechny prg. Hned nato jsem prodal DBV-T, který byl zbytečný. Myslím si, že to není opotřebené, ale spíš dobře zahořené. Vždyť se podívejte na tachometr nového auta a pokud auto někde rok stojí a dají Vám na něj slevu, tak vědí proč.

doplněno 18.02.09 19:56:

... samozřejmě s plnou zárukou - Ahojas Troja

kamil*

LCD vystavený na prodejně pokud ani nevíte jak přesně dlouho tam byl není nejlepší nákup ani se slevou 1000,-. Nemusí být totiž "dobře zahořený", ale naopak dost "vyhořený". V obchodech často běží v jednom kuse, přitom nastavení podsvícení a kontrastu jsou na skoro maximální hodnoty, což jde potom na úkor životnosti panelu. Ten samozřejmě neodejde ještě v záruce :o).

pepe*
hodnocení

0x

U internetového obchodu máte ze zákona možnost do 14ti dnů (kalendářních ne pracovních) odstoupit od smlouvy i bez udání důvodu. To že jste převzala zboží v prodejně není důvodem k zániku tohoto práva. Podstatné je,že smlouva byla sjednána přes internet, zboží předáno bez rozbalení a překontrolování stavu. Bylo-li navíc již používané, jde o porušení smlouvy ze strany dodavatele. Pokud vám tedy zboží nevymění, chtějte peníze zpět a kupte ho jinde u spolehlivějšího dodavatele a tomu nespolehlivému udělejte "reklamu". Vystavované zboží je samozřejmě také možno koupit, ale musela byste o tom vědět, souhlasit s tím a mělo by být za nižší cenu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]