Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kombinovaná mikrovlnka: nejde mikrovlna

Od: katka4845* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

Přestala fungovat mikrovlna, horký vzduch i gril funguje normálně:

mikrovlnná trouba s horkým vzduchem Le Cygne Electronics, model: LCE-961C, serial No.: 41000212.

Je ji asi 14 let, ale doteď fungovala bezvadně. Lze to někde v Praze opravit? Pokud je to jakási vysokonapěťová pojistka (jak jsem tady četla), takovou opravu by zvládl i jakýkoli elektrikář u nás doma?

Děkuji,

Katka

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

oprava vn pojistky v servisu do 500,-Kč, zkušenost před třemi měsíci na SM; v Praze kolik...? pojistku by nebyl prolém vyměnit, ale musí to dělat ten, kdo ví, co dělají mikrovlny... a jak vlastně ta pojistka vypadá...tak raději servis...

google.cz/...

u nás to byla tato

ame.cz/...

badgateway*
hodnocení

0x

může to být magnetron a ten vás výjde na 1500+výměna ale pojistka by to mohla být take ale třeba i proražené vinutí v transformátoru ... chtělo by to proměřit ;)

badgateway:

magnetron jako náhradní díl je tak za polovinu než píšeš a proražené vinutí trafa? To by asi mělo horší příznaky než že jenom nejde mikrovlný ohřev...

badgateway*

Je to kombinovaná trouba z grilem ten magnetron nebude zrovna levný a mnohdá stojí přez 3tis. a pokud se prorazí vinutí za odbočkou napřiklad pro napájení větráku či elektroniky nemusí to být poznat ono nekolik tisíc závitů když se "lehce" přeruší jeden izolovaný drátek o průměru milimetru tak to není žádné divadlo nemyslel jsem tím typické proražení vinuti z potleskem a vizualní doprovod :-D

badgateway:

prorazit nebo přerušit je dost velký rozdíl :-D

Nevím do jaké míry by se měl lišit magnetron do kombinované trouby, ale nejdražší lze sehnat za 1300 i s DPH

badgateway*

Ano je to rozdíl a já nemám věšteckou kouli abych viděl do te mikrovlnky jinak rozdíl je hlavne ve výkonu některé trouby mají dvojitý případně dva naproti sobě a určitě tam nejde nacpat 600W magnetron když je tam například 1200W k čemu by to bylo že? :) jinak jste hledal asi trošku špatně a taky můžete hledat a hledat když nevíte přesně typ magnetronu a výkon ;) střílet od boku umí každý ... ;) :)

Já nestřílím od boku, prostě dražší magnetron jsem nenašel :-D

badgateway*

Tak se podívejte pořádně :) ;)

hlavně sem :-D domap.cz/...

elektra-dvorak.cz/...

avelmak.sk/...

elektro-nahradnidily.cz/...

http://www.ame.cz/Magnetrony-_g40520997_10699.aspx

S pozdravem ...

Dobře beru zpět, hledal jsem špatně *hi*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]