Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
Mám zcela nový Nikon P530 pořád platnou záruku a proto se chci zeptat co mám dělat když mi fotoaparát při nahrávání videa špatně zaostřje... Video sem začal pořádně nahrávat včera na jedné moto akci... Když sem ale nahrál videa do počítače a kouknul na ně zarazila mě stále se opakující neostrost na videu... Při oddalování nebo přibližování pomocí zoomu fotoaparát špatně zaostří a je potřeba mačkat na tlačítko auto focus... což je hodně nepraktické...
Potřebuju poradit jestli to mám nechat být nebo okamžitě reklamovat video na vaše požádání kdyžtak nahraju na youtube
Na takové akce není Váš aparát dostatečně "vybaven". Automaticky nedokáže rychle přeostřovat měnící se ohniskovou vzdálenost.
Dobře chápu že když je to foťák tak to nebude všemohoucí... ale zase aby to při obyčejném oddálení bylo hned rozmazaný a ani to automaticky nezaostřilo se mi zdá jako nějaký probém nebo porucha...
Pokud je nutne porad mackat na tlacitko autofokus, tak asi neumi kontinualne ostrit, nebo se to musi nastavit. Jine fotoaparaty tohoto druhu, maji kontinualni ostreni nastaveno automaticky s volbou nataceni videa. Rikam to porad, Nikon nema dobre kompakty.
Tak se podívejte třeba zde:
Dělá Vám to asi to samé..resp.ještě o dost horší, protože v ukázce je statická krajina..a P530 "jen" zoomuje..
Jestli jste si tento aparát vybíral také za účelem točení videa, tak jste si vybral téměř tu nejhorší variantu a to bez možnosti manuálního ostření ostřícím kroužkem. To je totiž při videu to nejpodstatnější pro natáčení.
pro natáčení videa jsem to určitě nevybral... Jediný co mě napadlo bylo v nastavení videa nastavit nepřetržité ostření... Jen mě mrzí že tak dobré záběry jsou neostré :/
Video je natočené ve strakonicích, katovicích a tchořovicích... Akce se jmenuje vykopávání pincka a znamená to vstup a začátek nové sezóny porovnejte samy kvalitu videa... Možná že jsem to přehnal a na kompakt je to dobrý no :/
Až na ty "problémy" se zaostřováním, Vás musím pochválit. Máte to solidně udělaný, zpracovaný, hudba se zvukem i celková kompozice. Teď již jen lepší techniku a bude to ono.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.