Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zjistím, že termostat je vadný?

Od: misa503® odpovědí: 3 změna:

Protože se mi neohřál bojlér 120l - Ariston na výšku , tak jsem vymontoval termostat. Pootáčením termostat "cvaká".

Zapojil jsem jej do obvodu na 5 voltů přes žárovku a pootáčel knoflíkem na termostatu a žárovka se nerozsvítila z čehož usuzuji, že bude termostat vadný. Bez termostatu žárovka svítí.

Mohu nějakým jiným způsobem - měřením doma - zjistit, že je termostat skutečně špatný?

Termostat 691230 02 09 B

F.75/ S.83

T105, TYPE TBS, 16A 250V, BIPOLAR SAFETY

Průměr termostatu je 53mm, tloušťka=výška termostatu 23mm + kontakty 7mm

Čidlo dlouhé 27,5 cm

Děkuji za případné nápady a rady.

doplněno 26.03.15 16:46:

Kontrolka na bojleru svítila při zapnutí nočního proudu.

Zapojil jsem pak bojler bez termostatu na denní proud a bojlér se ohřál asi za 4h na 1/2.

S termostatem na denní proud se bojler neohřál ani trochu po 4 hodinách.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Vymontuj termostat a čidlo daj do horúcej vody.na kontakt priveď malé napätie pre bezpečnosť a na druhom kontakte zisťíš,či je zopnuté a otáčaním,či sa dá aj regulovať teplota.

ferda371
hodnocení

1x

Zavolej elektrikáře!
Také si sám neoperuješ slepé střevo !

111®
hodnocení

0x

když se neohřeje na denní proud s termostatem, tak je jednoznačně vadný..nakonec s ním nesvítí ani žárovka...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]