Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký přijímač pro satelit-nekódovaně?

Od: misa503® odpovědí: 3 změna:

Dobrý den.

Existují přístroje - satelitní, které mají již zabudovaný vnitřní HD-TV 500GB a nahrávají již nekódovaně ze satelitu?

To odkódování je někdy dost problematické - časově, někdy již odkódovat nelze.

Vzadu bych potřeboval na satelitním přístroji 2x Scart na připojení na DVD Recorder Sony RDR-GX 380 a druhý na TV.

Mám telvizi Samsung UE 32D 5500, má již HDMI.

Šlo by pak i nahrávat současně i více pořadů nekódovaně a na další program se dívat přes televizi?

Děkuji za případnou radu či nápad.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

kangaroo*
hodnocení

2x

Jasná volba Linux přijímač. Nahrávání nekodovaně v Enigmě a jinak. Možno nahrát jiné OS a spousta pluginů a hlavně možnost nahrávat více stanic. Možnost vložit interní disk, ext. disk, NAS uložiště a hlavně ideální přijímače pro "neplatiče" příjmu za málo peněz hodně muziky. Přijímače jako Dreambox, HD Box, Alieny,... Pokud někdo má SAT příjem jasná volba jako multimediální centrum do obýváku (1 krabička k TV a můžete klidně přijímat IPTV,DVB-S2,DVB-T,DVB-T2 a jiné stream služby jako cardsharing,... :)

hodnocení

Dobrý den. Jsem jen uživatel, tak co píšete podrobně - tomu nerozumím. Pochopil jsem, že Linux přijímač by byl dobrý.

Potřeboval bych konkrétně co přesně bych mohl koupit. Potřeboval bych prostě přístroj, aby již měl v sobě zabudovaný interní disk- minimálně 500GB. Možnost nahrát jiné OS - nerozumím k čemu to je a ani to neumím. Spousta pluginů - nerozumím. NAS úložiště - nerozumím. Nyní mám Humax iCord HD 500GB. Neyhovuje mi u něj při nahrávání, právě to, že když nahrávám nějaký pořad z jiné stanice než kterou sleduji, tak se mi ten pořad nahraje kódovaně. Pak musím po nahrání pořad odkódovat - buď přímo při sledování nahraného pořadu nebo při nesledování nahraného pořadu - když nejsem doma.

Když dám odkódování nahraného pořadu pozdě-třeba za několik hodin - po nahrání, tak se mi již pořad často nepodaří odkódovat. Když nastavím časově několik pořadů z různých stanic TV, tak se mi nahraje odkódovaně jen ten pořad na kterém je právě nastaven Humax, zbylé pořady mám po nahrání zakódované.

Pořizuji si v dalším bytě nový satelitní přijímač, tak bych chtěl již koupit takový přijímač, abych tyto problémy při nahrávání neměl.

Tento Humax má 2x Scart - potřebuji pro zapojení na DVD a TV.

Koukal jsem na HD-Box FS-9200 PVR Twin tuner, ale nedočetl jsem se zda má interní HD a jakou velikost. Má 2x Scart, to by šlo.

A měl bych dotaz : musí mít vůbec satelitní přijímač 2x Scart? Možná by stačil jeden Scart pro DVD Recorder Sony RDR-GX 380. Televize má HDMI, satelit také HDMI. Takže by šlo propojit : přes HDMI satelitní krabička s televizí a Scart na satelitní krabičce do DVD Sony. Šlo by to tak?

Koukal jsem, že Dreambox DM820 HD - špičkový linuxový HD PVR satelitní přijímač -- má HDMI vstup i výstup.

HDMI vstup bych mohl použít do DVD Sony a výstup HDMI bych propojil s TV a nepotřeboval bych na Dreamboxu Scart? Stejně tam není žádný Scart.

Dreambox DM820 HD ale nemá v dodávce interní HD.

Asi dobrý by byl - Přístroj HD-Box FS-9300 má již zabudovaný HD 500GB .Mám kartu kartou Skylink ( Irdeto ) a dočetl jsem se, že s vhodným pluginem funguje se všemi kartami. S jakým vhodným pluginem? Jak to prakticky nastavím? Zvládnu to, když tomu vlastně nerozumím?

Děkuji.

doplněno 23.03.15 12:45:

Tak jsem zjistil, že ze satelitního přijímače Humax mám propojení přes HDMI na TV a z DVD Sony je také propojení přes HDMI na TV. Tedy na satelitním přijímači Humax Digital HD-TV s 500Gb jsou 2x Scart nevyužity. 2xScart byly využity, když byla TV bez HDMI a DVD bez HDMI. Měl jsem stále v hlavě, že jsou oba Scart využité, ale s novou televizí nastala změna, což jsem zapomněl. Tím líp. Nebudu totiž již potřebovat při koupi nového satelitního přístroje ( typ Linux s interním HD 500 GB ), který již bude nahrávat vše nekódovaně vzadu žádný Scart.

Děkuji

hodnocení

0x

Jedno pochop,že žiadný taký satelitný prijímač neexistuje,čo všetko ti odkoduje a zadarmo.Aj ten Linuxový,hoci väčšina je na platforme linux,má nastavenia,ktoré si vyžadujú skúseného použivateľa,ktorý to si vie nastaviť.Kartu skylinku Irdeto ti zoberie univerzálna čítačka kariet ak ju má ten tvoj vybratý model.Či má prijímač scart tak to je podstatné len pri starších televízoroch,inak je to popri HDMI len väčšia kompatibilita.Viac sa dozvieš na satelitných forach.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]