Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hallova sonda

Od: prdelka90 odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

CHtěl bych se zeptat,

Vytvořil jsem otáčkoměr, a teď mám motorek a potřebuji vymyslet snímač na snímání těch otáček, tak jsem si říkal, že bych mohl využít hallova senzoru, vše mi je jasný, akorát jedna maličkost.

Takže já vytvořím třeba kolečko a připevním ho na hřídel toho motoru a na něm budou symetrický proti sobě dva magnety a z boku kolečka to bude snímat ten senzor. Akorát jsem si říkal, že jitě nevím, jestli tam mám dát dva magnety proti sobě nebo stačí jeden, aby to nějak falešně neměřilo otáčky.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

0x

pokud si pamatuji dobře, tak se dávaly 2 magnety proti sobě a mezi nimi pak chodil senzor, ale to bylo v tlačítkách..

doplněno 22.03.15 18:08:

na kolečko by přišel jeden magnet a druhý napevno k Halově sondě

hodnocení

0x

Záleží jak je cejhován otáčkoměr, pokud bere jeden pulz jako jednu otáčku, tak se dvěma magnety bude indikovat 2x větší otáčky než budou skutečné :-D

host*
hodnocení

0x

Zkus vykuchat starou myš k PC, máš tam optické snímání i s kolečkem nebo použij snímač a magnet z cyklocomputeru, atd.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma hallova sonda

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]