Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tablet bez antiviru - vir?

Od: kecerad odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

prosím Vás o pomoc. Mám tablet Prestigio MULTIPAD 8.0 ULTRA DUO (PMP588OD DUO). Nemán v něm nainstalovaný antivir. Snažila jsem se nějaký na netu najít zdarma, ale nepodařilo se mi to. Pak jsem žádala bratra, aby mi něco našel, páč se v tom lépe orientuje. Bohužel jsem čekala tak dlouho, až je asi bohužel pozdě. Dnes, když jsem něco vyhledávala do školy, tak po otevření dané stránky na mě najednou vyskočilo okno, ve kterém se mi zobrazilo něco v tom smyslu, že tablet (android 4.1) byl napaden virem a že je potřeba nainstalovat něco (bohužel si už nepamatuji co), jinak že může být napaden... Chtěla jsem to dát pryč a místo toho se mi tam pak ukázalo něco v tom smyslu, že tablet je zastaralý a že to může způsobit určité problémy a zpomalení tabletu. Pak jsem to ukázala mému bratrovi, aby mi poradil, co s tím. A on, že neví a samozřejmě mi vynadal, že jsem na ty stránky neměla chodit, což chápu a vyčítám si to, ale prostě jsem při vyhledávání chvátala a stalo se... Řekla jsem, jestli by mi ihned mohl nainstalovat nějaký ten antivir. Hledal chvíli a nakonec řekl, že nic nenašel, že můj tablet nepodporuje Google Play a že ty co našel, to požaduje aby to šlo právě s Google Play. Chtěla bych se proto zeptat a požádat Vás o radu. Je možné, že se takhle ukáže, že je tablet napaden, nebo to samotné okno o napadení byl vir? A je vůbec k něčemu dobré si teď nainstalovat, nebo už je pozdě a je to zbytečné? Byla jsem v té době přihlášená na e-mailu a na FB. Mám strach, aby i sem se mi něco nedostalo. Sice jsem se chvilku poté raději odhlásila, ale to už je asi pozdě. Co s tím můžu teď dělat? Nebo to lze odnést do obchodu s elektronikou, kde provádí i opravy aby se na to podíval, jestli je tam nějaký vir a odstranil ho? Nebo zjistím sama? A je ten vir všude i v galerii s fotkami apod. nebo jen na netu? Brácha říkal, že to zjistím jedině tak, že bude ,,blbnout". Fakt nevím, co dělat a vyčítám si to.

Předem děkuji za Vaši pomoc.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

3x

Dobrý den, odhaduji, že to bylo jen reklamní okno a ta případná navrhovaná instalace kvůli ohrožení tabletu je jen klička pro placenou aplikaci. Myslím, že můžete být v klidu. Zdravím!

P.S. Jinak řečeno - byla to reklama, ale vir v tabletu není (zřejmě to byla nabídka antiviru) a má to uživatele vystrašit a donutit k zaplacení aplikace.

doplněno 20.03.15 22:50:

kecerad - můžete být v klidu. Naprosto stejná hláška mně vyskočila po odklepnutí Vašich odkazů. A to mám PC s OS Linux - přesto jsem se dozvěděl, že můj telefon s OS Android je zastaralý a infikovaný. Takže, je to reklama (a blbá). Jinak, nové aplikace do tabletu si tam můžete instalovat i některé zcela zdarma (a jiné jsou tedy ty placené). Ale, instalujte si jen to, co skutečně využijete, protože si nebudete zbytečně ubírat prostor (paměť) v tabletu.

doplněno 20.03.15 23:46:

kecerad - nemáte zač. Já antivir nepoužívám, tak mé informace o těchto programech nejsou zrovna extrémní. Ale, kolegové Vám snad poradí lépe. Vy potřebujete free antivir pro OS Android a ten je skutečně jiný, než pro PC. Já mám v PC OS Linux a tam ten antivir ani nepotřebuji (nebo si to jenom myslím - ale, zatím jsem problém neměl).

kecerad
hodnocení

Děkuji za odpověď. Budu tedy doufat, že to je tak, jak píšete. Ještě jen jsem si teď našla v historii ty web.str., na kterých mi to vyskočilo, jen jestli je náhodou neznáte, nebo zda vám přijdou podezřelé (jsou 2, 1. se objevil jako 1. a 2. až poté): http://www.scanmyphones.com/fatalvirus/cz/38/index.php?countryname=Czech%20Republic&model=Android%204.1%20Tablet&brand=Generic&isp=O2%20Czech%20Republic&voluumdata=vid..00000003-951d-4a54-8000-000000000000__vpid..b08ce000-cf3b-11e4-8e35-91e52d3134f8__caid..65655fae-c605-4397-8028-855f1b802fcc__lid..889eee76-58ff-4001-a133-b1968db63293__rt..D__oid1..d3b28584-5749-4963-9bfb-cd9abc9b1365__var1..402142&zone=402142

scanmyphones.com/...

(zatím naštěstí tablet funguje, ale měla jsem strach hlavně z těch hesel apod.)

Ještě jednou děkuji.

bagar*

Vir v tabletu nemáte, je to jen hodně blbá reklama.

kecerad
hodnocení

Ještě jednou Vám moc děkuji za všechny odpovědi. :) Je to opravdu blbá reklama, dost mě to vylekalo. Jsem ráda, že to není. Ale přesto bych si tam asi nějaký antivir měla nainstalovat. Chtěla bych Vás proto poprosit ještě o jednu radu. Nevíte, kde bych mohla najít (nejlépe zdarma) ke stažení antivir pro tento tablet (to asi musí být jiný než pro PC, asi v mobilní verzi)? Nerada bych si třeba stahla antivir s virem apod. Nepodařilo se mi najít nic, co by tam šlo. Jak píši, elektronika celkově je pro mě ,,jedna velká španělská vesnice". :(

bagar*

Přes Google play stáhnout Avast-je zdarma stejně jako AVG. I Eset je tuším zdarma. Výběr je celkem velký. Ale asi bych nejvíc doporučil ten Avast.

milan23*
hodnocení

3x
Jak píše @ben, je to jen trik, jak si nainstalovat cizí aplikaci(a s ní klidně i vir).
To že Váš tablet nepodporuje google play je hloupost.Zřiďte si účet a stahněte z google play např avast.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]