Nejste přihlášen/a.
UPC používá k vnitřním rozvodům kabel DM 3801101 2010 COMMSCOPE 191956 (impedance 75 ohmů, průměr 6 mm). Lze jako náhradu použít český kabel CB500/48T (impedance 75 ohmů, průměr 5 mm, původně použitý ke kamerovému systému)? Jeho parametry jsem našel na Netu, ale parametry toho původního nemůžu pro srovnání nikde najít.
nějak se mi nezdá to označení, třeba tady
je označení úplně jiné, většinou jsou sice 50 ohmové, ale...
ke kabelu CB500, pokud je impedance 75 ohmů, zaměřil bych se na útlum u přenášených kmitočtů; pokud je v rozumné míře, byl by použitelný
doplněno 19.03.15 15:01:tady jsou tech údaje
nevidím důvod proč nepoužít...
nonek - No mě se to označení taky nezdá, ale nic jiného jsem na něm nenašel. Bohužel změřit cokoliv nemám možnost. Potřebuju při rekonstrukci bytu natáhnout vedení pro kabelovku. Toho CB500 mám několik desítek metrů, zatímco ten druhý bych musel kupovat. Vzhledem k tomu, že po dokončení rekonstrukce už nebude možné kabel vyměnit, musím mít jistotu, že to bude fungovat.
doplněno 19.03.15 15:16:Takže se zeptám jinak - nevíte někdo, jaké parametry má koaxiální kabel, používaný UPC k rozvodům kabelové televize?
doplněno 19.03.15 15:42:jmlc - husí krk samozřejmě použiju, ale mám zkušenost, že když je na trase víc, než 2 zatáčky, stejně kabel už neprotáhnete (já jich tam mám 9 a stejným krkem povede ještě kabel pro telefon).
Můžete si natáhnout husí krk? To bych udělal já, kdybych si nebyl jist...
V nejednom fóru je uveden podobný problém a odborníky hodnocen "je možné použít", např: - upczone.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.