Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Koupil jsem notebook.Prodavač mě řekl,že když na něm budu pracovat doma,tak mám vyjmout nabitou baterii a používat nabíječku, že prý se tím šetří baterie.Jak to opravdu je s nabíjení,(přebíjením) baterií? Jedná se HP. Děkuji za radu.Sláva.
Pokud budete baterii trvale udrzovat dobitou mimo notebook, tak je to dobra rada. Pokud ji odlozite do skrine a vytahnete tak jednou za pul roku, tak je to spatna rada.
Aby byla baterie v dobre kondici, musite ji udrzovat dobitou. Vyndanim z notebooku ji ochranite pred teplem z notebooku, ktere baterii take moc nesvedci.
Dělá se to hlavně kvůli teplu, Li-ion/Li-pol články ho nesnáší, zkracuje jim životnost. Pokud je notebook napájen stále jen ze sítě a baterie se skoro nepoužívá, je opravdu lepší baterii vyjmout. Ale je pravda že ani trvalé dobití na 4,2V těmto akumulátorům neprospívá. Lepší je vybít na 80% a uložit. Pokud ale NB používáš střídavě na síť a baterku, nemá vyndání baterky cenu.
Na druhou stranu, počítač zastará rychleji než baterie odejde (2-3 roky), takže si dřív koupíš nový.
Mám tu NB s baterií z roku tuším 1998 nebo 1999, nikdy jsem nijak nepřemýšlel nad její ochranou, dnesvýdrž v mírné zátěži stále cca. 2 hodiny
Baterii mám v NTB 6 let, v práci jedu ze sítě, doma převážně na baterku. 1300 nabíjecích cyklů. Baterku nevyndavám. Při tomhle provozu bych už dávno odgrádloval zámky na baterce (je to jen plast) a bylo by vymalováno. Podle mě je to hodně o štěstí, jaký chytí člověk kus. A to ostatní jsou jen osobní zkušenosti (tedy na malém vzorku) a odposlouchané názory někoho jiného. Ruku na srdce, kdo z nás se skutečně zabývá péčí o baterii nebo je dokonce sleduje a provádí testy? Jeden ze sta? Pochybuju...
Víte, notesy HP - tedy ty pro domácí použití, nikdy neměly dobré baterie (měl jsem celkem 4 HP-poslední Pavilion). Aku odejde, ať jí máte v notesu nebo šuplíku. Je to vlastně jedno. Tedy vám doporučuji používat notes a moc nepřemýšlet nad nesmysly, které vám nic užitečného nepřinesou. Nyní mám druhý Acer a baterie "jak nová". Za mne u ne více HP. Předražený krám. Mají smysl ty tzv. firemní. Je to bytelná krabice, co snese hodně, ale cena... no pro firmy. To raději ob rok nový Acer.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.