Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřeboval, bych poradit, prosím.
Mám možnost zakoupit solární panel:
Maximální výkon 40 w
napětí v bodě maximálního výkonu: 44,8V Proud v bodě maximálního výkonu: 0,9A Napětí naprázdno: 62,2V Maximální zkratový proud 1,16A
k tomu mám autobaterii 12 V 60 AH měnič napětí z 12V NA 230 v -200W. Z toho napájet notebook, nebo TV- řekněme, že má 70 w příkon.
A potřebuji to udělat tak, že na tuto baterii napojím měnič napětí a připojím k tomu notebook, nebo malou tv . K baterii bych připojil tento solární panel, aby mi baterii dobíjel, bude to funkovat? Prodávající tvrdí, že ano, a že ani nepotřebuji žádný měničnapětí (nehrozí prý přebití baterie). Vůbec se v tom nevyznám, tak prosím o radu, abychj nekoupil blbost. díky
základní komponenty popsány poměrně dobře zde
jinak více o ostrovních systémech tady
podle vašeho popisu vám ještě chybí regulátor nabíjení baterie; nepíšete typ baterie - olověná (i trakční) není moc vhodná, jinak by se jednalo o poměrně malý výkon panelu, nepočítal jsem to, ale musel byste baterii asi nabíjet třeba benzínovým agregátem...
Takže at to shmneme. Budu mít autobaterii 60 ah na to napojený měnič napětí na ten TV s odběrem 70 w. Potřebuji, aby mi to dobíjelo baterii aspon do dobu 5 hodin dvakrát v týdnu. Použil bych tento panel bez regulátoru napětí, bude to tedy stačit? Nebo mohu koupit ty panely dva a spojit je paraleně, jaká bude tedy nejvhodnější verianta, aby mi to dobíjeloé, když tv pojede a bude to mít odběr? Díky za radu, nerad bych koupil něco, co by nefunkovalo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.