Nejste přihlášen/a.
Zdravim, pořídil jsem si redukci ze scart konektoru na konektor VGA ( jenom kabel (cca 60Kč), protože potřebuju propojit setobox(scart) s monitorem z Pc(vga). Ale po připojení se na monitoru nic nezobrazuje, proč to nefunguje? (setobox 100 % funkční) Může to vlastně vůbec teoreticky fungovat? Nebo na čem to závisí?
Otázka je zda setobox má plně hodnotný SCART. Spíš se používá výstup DVI z PC na TV
doplněno 13.03.15 18:06:Pokud má setobox výstup kompozit tak převodník z kompozit na DVI
Napsal jsem blbě. Redukce. Má setobox Červený, modrý, zelený cinc, nebo bílý, červený, žlutý, nebo jenom SCART.
doplněno 13.03.15 18:34:No niky jsem to nezkoušel, v každém případě jsou v kompozit i v DVI jednotlivé analogové, barevné složky. Mělo by to být i ve SCART na správných pinech pokud je plně vybaven.
Nemuže, obojí je analog ale jiný princip nelze jen prodrátovat, převodník by obraz musel přepočítávat.
stonek:
nic se nemusí přepočítávat, monitor by si s rozlišením 640x480 které leze ze SCARTU na componentních výstupech RGB settoboxu zcela jistě poradil, bohužel mu k tomu chybí H sync a V sync signál. Smysl redukce je obrácené použití, jak je zmíněno pode mnou, ale musí to podporovat grafická karta, musí míchat synchro impulzy do RGB signálů, tak jak je to u komponentního videa RGB.
Špatně jste pochopil, k čemu je tato redukce. Ve Vámi požadovaném zapojení fungovat nebude.
Smysl této redukce je výstup z počítače (VGA) do televize (SCART). Je to náhrada za propojení VGA-VGA nebo HDMI-HDMI. 100% funkčnost ale není ani v tomto případě. Záleží na grafické kartě počítače i na SCARTu v televizi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.