Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Může HDMI kabel za sekání obrazu?

Od: leonidas76* odpovědí: 2 změna:

Potřeboval bych odpověď od někoho znalého ohledně HDMI.

Když pustím full hd video z notebooku (s dostatečným výkonem) do TV přes HDMI kabel, tak obraz není plynulý. Cukání není tak hrozné, aby se na to nedalo koukat, ale stejně to není plynulé.

HDMI je digitální přenos zvuku a obrazu. Znamená to, že na straně TV je nějaký procesor, který musí data z HDMI portu zpracovat a je možné, že by to nestíhal?

Varianta 2., která mě napadla, jestli za cukání nemůže HDMI kabel samotný. Vím, že existují různé verze HDMI portů, tak i kabelů. Mají tedy různou "přenosovou rychlost"? Nerad bych koupil nějaký drahý HDMI kabel a pak zjistil, že se obraz stále cuká. HDMI na TV je verze 1.4. Na notebooku předpokládám také. Je možné, že mám kabel, který je nižší verze než 1.4 a může to mít vliv?

Poradí někdo?

Děkuji.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

něco se dozvíte tady, jsou různě kvalitní kabely i stejního standartu třeba 1.4...

digitalnidomacnost.cz/...

a tady

tvfreak.cz/...

hodnocení

0x

Nastav si pořádně PC grafiku pro televizi. Obnovovací frekvenci, rozlišení atd... Kabel je potřeba mít pokud možno kvalitní, ne žádnou čínskou šitku.. Podle mě to ale nestíhá grafika.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]