Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Závada u pračky Haier HW B1401

Od: tl odpovědí: 5 změna:

Dobrý Den, po 2 letech co máme pračku doma (Haier HW b1401), z ničeho nic začala hlásit chybovou hlášku Err7. Podle manuálu to je závada motoru, tudiž jsem pračku odvezl k opraváři. Ten mi po týdnu pračku vrátil s tím že pračce nic není. Doma jsem ji naložil cca 4kg prádla a milá pračka opět hlásí Err7. Pračka pere ale s naplněním tak do 1/3.Setkal se s tím už někdo? Na okolí Haier neopravuje nikdo než ten opravář co nic nezjistil a vzal si za to 300,-. Pračka je strá něco málo přes 2 roky, zaručák zmizel při rek. domu tudíž se nebráním ničemu jelikož se na ti nevztahujue záruka. Díky za odpověďi

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

honzajs122
hodnocení

0x

Tohle mi vyhodil Google přímo od Haier :

Reason:Motor overheat protection, bad wire connection or motor failure.

Důvod: Motor přehřátí ochrana, špatné drátové připojení nebo selhání motoru.

tl
hodnocení

Jo to jsem zapoměl napsat do otázky, Err7 není přímo závada motoru ale jak mi řekl technik tak je to závada ochrany motoru. Ale jelikož nejsem elektrikář tak si s tím težko poradím

janalukacova
hodnocení

0x
Ukazuje mi err 1 co mam delat poradte mi nekdo dekuji

err1 - neuzavřená dvířka. Buď mechanická překážka, pokažený spinač, porucha elektroniky. Vyzkoušejte pračku vypnout i ze zásuvky a prohlédnout okolí dvířek, může být roztržená těsnící gume nebo nějaký předmět brání uzavření. Pokud nepomůže - servis.

maclover
hodnocení

0x

Nejradši bych Vám poradil, ať si nekupujete krámy typu Haier, ale pořádnou pračku, třeba Miele, budou ji mít ještě vnoučata. Nebo z dostupnějších třeba Bosch / Siemens nebo nějaký model od Electrolux Group (AEG, Electrolux, nebo Zanussi). Jinak začal bych kontrolou konektoru na motoru, odpojit, kontakty lehce prostříknout sprejem na kontakty a znou spojit a pořádně zavaknout. Pokud by tepelná pojistka byla někde z venku na tělese motoru, dala by se snad vyměnit. Pokud je vnořena někde do vinutí statoru, je to na nový motor. Což se určitě nevyplatí, bude stát minimálně 3-4 tisíce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]