Nejste přihlášen/a.
Koupila jsem 3 el. prodlužovačky. Až když jsem je chtěla použít jsem viděla, že v "dirkách" je něco zeleného. Když zastrčím zástrčku, tak hed vyskočí. (Na obalu je : 250 V, 10 A, dovozce EMOS, výrobce Čína). Asi to je k vyhození? Dík za názor.
doplněno 10.03.15 04:23:Zástrčku jsem zastrčila úplně, přesto mně vyskočila. Čím bych to tedy měla "prostrčit"?
Má milá, prosím Tě, nic nefoť, jedná se o dětské pojistky - proti náhodnému vniknutí čehokoliv mechanického, jediná obrana je - mírný vikláním vpravo vlevo za mírného tlaku dovnitř se dosáhne vniknutí "samce" - zástrčky - tím nastane spojení, toť vše. Použiješ-li sílu prudérní - dosáhneš k stavu rozbití dané zásuvky "samice", což nechceš. Někdy to jde blbě, ale povede se, jen se nečílit.
Je to jen dětská pojistka.
doplněno 14.03.15 08:28:Dělají se dva typy, "blokování " je buď natáčením nebo posunutím. Na tom plastu je prolis a podle toho poznáš který je který. Když budeš zkoumat jak to funguje, tak si vytáhni druhý konec z elektriky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.